Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové lívance

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 640 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny88,34 g
Tuky72,79 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 738 mg
Sodík 2,80 g
Sůl6,92 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýry nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme vejce, cibuli na jemno, sůl, pepř, petrželku, mléko, strouhanku, hladkou mouku a kypřicí prášek, po kterém budou lívance pěkně nadýchané. vSmažíme v lívanečníku do zlatova. Dobrou chuť.

Zveřejněno 2. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8RB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8RB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Díky:-D:-D:-D:-D

Ještě za tepla;-):yes: jsou nejlepší.

Mám dotaz,
jak dloho po usmažení se má chod podávat ??

DÍKY;-);-)

o hodinu později... lívanečky jsem zmáknul, dělal jsem je na teflonové pánvi, protože nemám lívanečník, potom jsem je musel do ubrousku hodně vysušovat, protože mají tendenci nasáknout všechen olej a takový jídla nemám moc rád. ale tenhle recept ještě určitě použiju

Milé dámy, jdu zkusit vyrobit livanečky, věřím, že to nebude žádná past a snad je zmáknu :-O.

Tak je to vynikající,sice jsem měla jen jeden druh sýra,ale vůbec nám to nevadilo,moc jsme si pochutnali,rychlé :-).

Bibinko, tys byla u mě a odkoukala to :-O:-D:-D:-D:yes:

Jani, nebo pocákat pánev vodou, já to dělám rozprašovačem, který používám i na rošení květin;-)

Ještě jsem včera vyčetla v nějaké chytré knížce, že aby se těsto nelepilo, má se pánev potřít syrovým bramborem:-O

CHválím,chválím,chválím. Budeme na tuty dělat.

Moc děkuji za přínosné komentáře. Rozhodně putuje do "oblíbených" a co nevidět vyzkouším.... Snad se s tím nějak vypořádám...:-)

Mám úplně normální lívanečník a opravdu se to nelepi, jelikož ten sýr je spojený vejcem a moukou, tak se to tak nějak obalí a zůstane krásně ve vnitř.

Tohle také dělám, většinou hermelín, Nivu, sýr Excellent mix a uzený sýr :-p;-):yes:

Těstičko by nemělo být ani řídké ani moc husté, prostě tak akorát. Takže množství strouhanky a mouky volím podle potřeby, strouhanku a mouku dávám ve stejném poměru. Tentokrát jsem použila eidam, nivu, uzený sýr a sýr se zeleným pepřem. Používám opravdu jakykoli sýr i hermelín a jednou jsem zkoušela i tvarůžky. Lívanečky jsou opravdu mc dobré a hlavně rychlé.

Tématické fráze:
lívance recept, rychle livance, lívance, lívance recepty, livance se syrem, lívanečník recepty, sýrové recepty, teflonový lívanečník, vareni livance se syrem, jak udělat lívance, livance s vejci, sýrový lívanec, nejlepší lívanečník, syrové lívanečky, ivona opiolová, uzený sýr excellent, jak vyrobit nivu, rychlé lívance recept, lívance rýchle, křidýlka v těstíčku

Suroviny:
sýr tvrdý, sýr eidam, sýr gouda, cibule, nať petrželová, sůl, pepř, mouka hladká, strouhanka, vejce, kypřící prášek, mléko, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu