Houbové škvarky, houbové sádlo
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové škvarky, křupavé a plné chuti, jsou perfektní pochoutkou a houbové sádlo lze použít na pečivo nebo při vaření.
Suroviny pro 1 dávka
to záleží kolik najdete hub
1dávka
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové škvarky, houbové sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz8o
Moje poznámka
Houbové škvarky, houbové sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz8o
Nejnovější recepty
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno 7. 9. 2025 07:11:59
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno 7. 9. 2025 05:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové knedlíky vařené v páře
Kajkajak před 44 minutami
Špekáčková s pivem
Kajkajak před 47 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Kveta58 před 4 hodinami
Pro nejmenší - Přesnídávka-jablečné,meruňkové a hruškové pyré
Zdenka8 před 7 hodinami
Květákový mozeček
DvorMar před 8 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 16 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 16 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 16 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
houbove skvarky,
houbové škvarky - recept,
škvarky z hub,
zavařování hub do sádla,
zavařování hub v sádle,
houbové škvarky recept,
recept houbové škvarky,
sadlo z kance,
v čem uchovat kokosky,
jak zavařit škvarky,
houbovy škvarky,
zavaření hub do sádla,
bylinkové sádlo,
škvarky z václavek,
zavařování hub na sádle,
zaváření bedel,
jak zamrazit sádlo,
lze zamrazit sadlo,
na houby do tater,
zavareni sadla
Suroviny:
houby,
sádlo vepřové,
sůl,
čerstvé bylinky,
česnek,
cibulka
Komentáře (18)
Takže nedehydrovat úplně, a protože - i když jen na "malém ohni" - ke konci je to docela fofr to nepřipálit ( přece jenom sádlo snese větší teplotu než houby ) a nemít z toho sice křupavé, ale stejně jen uhlí, DOPORUČUJU tam ke konci dát plátek pečiva nebo třeba mrkve a až to začne "zvonit", tak rychle z plotny pryč!!
Dobrou chuť