Hrnec ORIENT s cizrnou

Liska741 Kuchařka: Liska741

Doba přípravy: 3 hod moc Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

lilek (na tenké plátky nebo půl kolečka)
cuketa (jako lilek)
mrkev (na proužky nebo na hranolky cca 3-4 cm dlouhé)
cibule (na proužky)
rajčata (spařit a oloupat)
papriky bílé (na proužky)
cizrna (může být nakládaná, ale lepší je normální sušená, namočená a uvařená na skus)
můžou být i žampiony
kari
chilli koření
pepř mletý
šafrán
paprika mletá nebo nějaká dobrá kvalitní orientální směs nebo třeba tuniské koření
sojová omáčka (ale pozor, dobrá a kvalitní je tmavá, ne sladká)
lze přidat i maso (vykostěné kuřecí stehýnka, uzený bůček nebo dobrou klobásku)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na plotnu si dáte na velké pánvi rozpálit trochu oleje. Někam poblíž, aby byl po ruce, si připravte velký hrnec a ještě vedle cedník v misce. Jednotlivé orestované části nejdříve dáte vykapat na cedník, případně vysušujete přebytečný tuk ubrouskem a pak šup do hrnce.

  2. Začínám lilkem. Na pánev dáme olej, restujeme předem lehce osolený lilek, necháme v cedníku okapat, vysypete do hrnce, to samé uděláte s cuketou a opět vysypete do hrnce, to samé s mrkví, restujete chvilku, aby zůstala křupavá, to samé s houbami, restujete, dokud se nevypaří z hub voda.

  3. Předem uvařenou cizrnu lehce orestujeme spolu s kořením a opět dáme do hrnce. Nikdy nezapomeňte osolit a okořenit každou dávku - lehce, nakonec orestujete rajčata s protlakem, případně i se sušenýma rajčatama, dáte do hrnce. Všechno promícháte, dokořeníte. Dusíte. Musíte stále míchat asi 10 minut, jinak se vám to spálí. Během míchání stále ochutnáváte a dochucujete vším, co vás napadne.

  4. Nakonec orestujete cibuli, na ní hodíte maso naložené do části koření a do česneku, pokrájené na kostky. Restujete do měkka. Vysypete do hrnce. Úplně naposledy přidáte na proužky nakrájenou papriku. Tu už nedusíte, jenom prohřejete v hotovém pokrmu. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, může být i s bramborem nebo rýží. Zabere to fůru času, ale výsledek je super. Maso můžete nechat mimo pokrm a vezme si ho k tomu jen ten, kdo ho chce. Toto jídlo je super na večírky. Je toho mraky a zatím to každému moc chutnalo. Fotku dodám později.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrnec ORIENT s cizrnou

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • aisha aisha

    Dnes jsem uvarila toto jidlo a vsem nam chutnalo. Pridala jsem i trochu skorice. U nas se zelenina casto restuje jako soucast arabskych pokrmu, takto upravena nam chutna nejvice. Pridala jsem fotky..;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tohle by mi teda chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Liško741, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K
    Za recept, který vypadá, že bude dobrý a zdravý ti dávám 2.boda a těším se na fotky:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásně rozepsáno, moc se mi to líbí:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Trochu prácne, ale výsledok určite stojí za to. Veľmi sa mi páči tvoj recept, tiež si ukladám.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak tohle si ukládám, je tam všechno, co mají moje holky rády :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna recepty jídlo s cizrnou jídla s cizrnou indické kari s cizrnou tuniský hrnec recepty z cizrny tuniské jídlo indické recepty s cizrnou recepty na lilek orient tuniské recepty na lilek a cuketu recepty cizrna cizrna cizrna recept recepty s cizrnou recepty cizrna obrázky hrnce orient recept na cizrnu cizrna po italsku indické jídlo s lilkem a cuketou indické jídlo s cizrnou

Zapomněl/a jsem heslo