Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)

Liska741 Kuchařka: Liska741

Doba přípravy: 2-3h 5-6 porcí Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

Maso:
2 kg vepřového bůčku (tučnější)
5 polévkových lžic cukru krystal
5 polévkových lžic soli
Na bochánky:
340 g hladké mouky
200 ml vlažné vody
2 lžičky instantního droždí
3 polévkové lžíce cukru
1,5 polévkových lžic sušeného mléka (může být plnotučné)
1 lžička prášku do pečiva
2,5 polévkových lžic vepřového sádla
olej na potírání (neutrální)
Omáčka Hoisin (viz poznámka)
Rychlé nakládané okurky:
salátová okurka
cukr
sůl (1:1 - já osobně mám raději když jsou sladší, takže soli dávám o něco méně, než cukru)
jarní cibulka na posypání
(omáčku Hoisin lze sehnat v Sappě nebo vybavenější obchod s čínskými potravinami)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso:Bůček zbavíme kůže, pokud máme větší kus, rozdělíme na špalíky. Ze všech stran na něj naplácáme směs cukru a soli. Necháme 6-24hod. marinovat na pekáčku pod fólií.

  2. Poté slijeme vodu, a dáme péct na 1hodinu na 230°C - nekecám.

  3. Po hodině ztlumíme teplotu na 130°C a dalších 70 minut dopékáme.

  4. Maso pustí v úvodní fázi hodně tuku a cukr zkaramelizuje. Je třeba teplotu a dobu pečení dodržet, aby maso bylo krásně křehké. Jsou to nervy, protože každá trouba peče jinak. doporučuji průběžně kontrolovat, aby se to úplně nespálilo. Já mám plynovou troubu a někdy musím teplotu malinko snížit.

  5. Bochánky:Všechny sypké ingredience smícháme, pak přidáme vodu a poctivě hněteme a hněteme, dokud nezískáme krásně vláčný bochánek těsta. Vložíme do olejem vytřené mísy a asi hodinu necháme kynout.

  6. Potom těsto znovu zpracujeme, vyboucháme vzduch a vyválíme hada, ze kterého ukrajujeme asi 25g kousky.

  7. Z každého kousku ušouláme kuličku. Každou kuličku pak vyválíme na tenkou placku (oválek)), ppotřeme olejem a přeložíme napůl.

  8. Skládáme na pečící papír vystřižený ve velikosti pařáku na knedlíky. Mně se jich na jednu várku vejde 6-7.

  9. Poté vaříme v páře (nejlepší je na pánvi s pokličkou, z kastrolu se to blbě vyndavá) asi 10 minut. Bochánky se krásně nafouknou. Pokud je nebudete konzumovat okamžitě, splasknou, ale nevadí, protože při ohřívání se znovu nafouknou. Lze ohřívat i v mikrovlnce, ale určitě pod fólií.

  10. Rychlokvašky: Okurky pokrájené na plátky zasypeme směsí soli a cukru a necháme asi hodinu v chladničce. Pustí vodu.

  11. Bůček je dobré nechat vychladit, protože se pak lépe krájí, ale není to nutné.

  12. Do bochánku nakapeme omáčku (já jsem použila i jinou asijskou omáčku a taky je to OK, tedy NÉÉ sojovou omáčku, třeba sladkokyselou chilli, nebo Padthai sauce), a vložíme plátek (5-10 mm silný) masa. Naklademe na talíř, posypeme okurkama a posekanou jarní cibulkou.

Poznámka

http://www.cuketka.czPřináším vám slavný recept Davida Changa z michelinských restaurací "MOMOFUKU" v New Yorku. U nás je možné tuto ňamku dostat v Praze v Holešovicích v Bistru 8, ale pokud jste vášníví kuchaři, neměl by pro vás být problém si to připravit doma. Finančně to není příliš nákladné, ale časově ano. Jinak se můžete podrobně podívat na www.cuketka.cz, kde je recept o něco podrobnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)

Tématické fráze: bůček momofuku momofuku bůček cuketka momofuku knedlo burger momofuku maso bůček cuketka okurky bůček momofuk-recept vepřo knedlo zele bůček ala momofuku monofuku mamofuku peceni vepro+teplota poctive vepro,knedlo,zelo seitan recepty knedlo burgr burger ala knedlo nakládný bůček na pečení hoisin bůček pečeny veprovy bucek hoisin knedlo vepro z nakladaneho zeli