Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,13 g |
Tuky | 68,41 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 656 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Moje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 3 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 21 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 8 minutami
Domácí lasagne
Veronika834 před 19 minutami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 38 minutami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 1 hodinou
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 1 hodinou
Tiramisu od babičky
Anny12 před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky
breha@email.cz před 1 hodinou
Masová směs na špagety
MiroslavB před 3 hodinami
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 8 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pomazánka kluci v akci,
pomazánka z ančoviček,
ančovičky recept,
vajíčková pomazánka kluci v akci,
liptavska pomazanka,
ančovičky pomazánka,
recept na liptovskou pomazánku,
ančovičky recepty,
pomazánka liptauer,
recepty z ančoviček,
pomazánky z ančoviček,
kluci v akci tvarohová pomazánka,
liptavská pomazánka recept,
liptovskapomazanka,
pomazanka z tvarohu,
pomazánka s fenyklem,
pomazankaliptovska,
pomazánka ančovičky,
pomazánka s ančovičky,
liptonská pomazánka
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
okurky sterilované,
kapary,
ančovičky v oleji,
hořčice plnotučná,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pažitka
Komentáře (29)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
Všem vám děkuju za milé komenáře
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.