Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek v paprikové šťávě

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie484 kJ /
116 kcal
Bílkoviny3,77 g
Tuky0,82 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a po obou stranách lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Papriku zbavíme jadýrek, nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky. Krok 3: V kastrolu na rozehřátém oleji restujeme cibulku, přidáme česnek a plátky masa, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Krok 4: Zasypeme nakrájenou paprikou, podlijeme vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na mírném plameni dusíme dokud maso nezměkne. Občas promícháme a hlídáme, aby se všechna tekutina nevydusila. Krok 5: Poté maso ze šťávy vyjmeme, šťávu ponorným mixérem rozmixujeme a ještě přes jemné síto prolisujeme. Krok 6: Ve 2dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme za stálého míchání do vařící šťávy a ještě cca 8 minut provaříme. Krok 7: Vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme s vařenými brambory, nebo s rýží.

Zveřejněno 13. 6. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

I z mála surovin se dá uvařit chutné jídlo. Dozdobila jsem čerstvým nastrouhaným křenem a v kombinaci se šťávou to opravdu šlo:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXWN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXWN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

babetko:Děkuji za vyzkoušení i pochvalný komentář:-*:-KJsem ráda,že chutnalo:yes:

Takový typ jídla mám hrozně ráda - jednoduché, rychlé, levné. Zkusila jsem, pochutnali jsme si :-p Takže přidávám zasloužený bodík.

L.e.n.k.a:Děkuji;-):-K

Bylo to moc dobré:yes:

Koubkova:Jiřinko za pochvalu a hlavně za uvaření a hezkou fotku moc děkuji:-KUdělalo mi radost,že sis vybrala tento receptík:-*:-))

Chutnalo:-K:yes:

nádhera Aničko, moc krásný rcp:yes::yes::-)):-K

Dana61::yes:Potěšila jsi mě Danuš,že chutnalo:-pDíky:-K:-*

Aničko, máš pravdu paprika mi dělá tak nějak nedobře, ale i česnek, nicméně rodinku o tyto lahůdky neochuzuji a v pátek si pochutnali - díky:yes::-D

Dana61:Danuško Ty asi myslíš tu papriku viď;-)Já nemůžu žádné jídlo,kde je masitá zelená paprika:-STo jsem pár krát zkusila a myslela jsem,že nebudu:no:Děkuji Ti i Vám všem ostatním:-*Opravdu jsem s tak hezkými a kladnými komentíky nepočítala:-8Potěšilo mě to:yes::-K

:-K:-K:yes::yes::yes:Aničko,fotky jsou nádherné jako vždy ,chuť musí být vynikající a právě proto,že cítím tu vůni až sem, si zasloužíš 100bodů...;-);-);-)

Aničko, nemůžu sice jíst všechny tebou dané ingredience, ale jídlo vypadá opravdu dobře - kdo může vše určitě neprohloupí, když tuto dobrotu uvaří:yes::-D

Tak zrovna dnes jsem vařila "Krkonovičkové plátky vonící provensálským kořením", včera jsem si ho tady přečetla. Myslím, že je to hodně podobné, jen se nemixuje. Bujon jsem dala i když v receptu není. S bramborovým knedlíkem to bylo výborný.

mimosa:Pavluš,moc Ti děkuji za přidanou krásnou fotku:yes:Ani nevíš,jak mě to potěšilo,že sis vybrala na dnešní oběd právě ten můj receptík;-)To je největší pochvala,děkuji:-K:-*

Jsem moc mile překvapena,že vás tento recept zaujal:-K:-K:-KZa hodnocení,komentáře i pochvalu fotek děkuji:-KJen mi nevyšel nafotit postup,měla jsem vybitý foťák.Tak až ten závěr:-)Je to ale trošku v"oparu"z masa se kouřilo a můj mi brblal za zády,že už to se mnou není normální:-O:-D:-D

Tento druh jídel máme moc rádi:-p:-* Aničko, fotečka je hodně povedená:yes:

Aničko,dnes byl tento recept na programu,jen s malou změnou-nechala jsem kousky paprik bez rozmixování a zahustila .Chuťově fakt dobré:yes:s dovolením,přidala jsem foto:-K

krásný a milý recept:-K:-) foto parádní:yes::yes::-K

Dělám často, ale už nemixuji, zkusím podle Tebe:-p:yes::yes:

Aničko, moc pěkné papání. Teď jsem po snídani, ale za 2 hodiny bych si dala a určitě si pochutnala. S tou paprikou jsem to ještě nezkoušela, tak ukládám a posílám 12. bodík:-K:yes:

:yes:Moc hezký a i výborný pokrm! Dělávám stejně, papriky stačí větší kousek...a když mi na podzim zbydou, pár si jich zamrazím nakrájené na proužky právě pro taková jídla;-)

krásně jsi to narychtovala:yes: nádherné zátiší, které si samo říká o fyzickou likvidaci:-p:yes:

Tak na tomto jídle bych si určitě pochutnala.:-p Na tento víkend už mám jídlo naplánované, ale tisknu a uvařím příští týden.:yes:

Dělám stejně (jen vývar dávám vlastní), takže :-p:yes:

Poslala bych také smile ,jen to ještě neumím.....aspon takhle :)

Moc krásně to vypadá,hned zítra vyzkouším.Máš bodíka.

Hezký recept:-p:yes:

Aničko, moc pěkný a jednoduchý recept, fotka a máš krásnou aranž, jako kytička s pestíkama;-):yes: Máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
veprove platky na stave, vepřový plátek, vepřový plátek ve vlastni stave, vepřové plátky, vepřový plátek se šťávou, vepřové plátky na paprice, vepřové plátky s paprikou, vepřové plátky se šťávou, vepřový plátek recept, vepřové plátky na paprice recept, veprove na stave, vepřové plátky s paprikami, papriková šťáva, vepřový plátek na paprice, vepřové plátky recepty, veprove platky s paprikama, nej recept ns vepřové plátky, recept na veprovy na stave, veprove maso na stave s knedlikem, vepřový plátel

Suroviny:
plecko vepřové, olej, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, sůl, pepř mletý, voda, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu