Vepřové plátky na bramborové šťávě

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40-45 min 2 porce Vepřové maso 27 názorů

Suroviny

vepřové plátky (krkovice, plec)
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1/2 kostičky Masoxu
1 středně velký syrový brambor
2 menší cibule
lžička oleje
hrst mražené zeleniny
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a odstavíme ji. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a na jedné lžičce tuku osmažíme z obou stran cca 6 minut. Můžeme malinko zastříknout vodou, maso krásně pustí šťávu.

  2. Do pekáčku si na kostičky nakrájíme syrový brambor, na něj položíme opečené plátky masa a zasypeme osmaženou cibulí, kterou jsme pomocí sítka zbavili tuku. Maso mírně podlijeme, přidáme masox a pečeme asi 40 minut na 200°C.

  3. Během pečení obracíme. Když je maso měkké, vyjmeme jej na talířek a výpek rozmixujeme i s bramborami tyčovým mixérem.

  4. Do šťávy přidáme zeleninu a ještě asi 10 minut provaříme. Podáváme s vařenými bramborami a salátem podle vlastního výběru.

Poznámka

Pořád se snažím vařit pokud možno s malým množstvím mouky a tuku. Pokud to jde zcela bez mouky, je to super. Vyzkoušejte, šťáva je vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky na bramborové šťávě

  • Valis: ;-) děkuji :-K

    Odpovědět

  • Valis Valis

    Super receptík .... dobrota :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mardosa: Díky, že jo? Mne předtím taky ne:-))

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak jsme právě dojedli a musím říct,že je to úžasný......nikdy by mě nenapadlo,že z těch brambor bude tak vyníkající šťávička.:-K:-K:-K Dávám bodíka a fotečkuuuuuu :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc pěkné, Jani:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova:;-) díky:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-8Krásně povedený receptík:-K+16:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ;-):-KJana Remkova:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Zajímavé...:yes::-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku: díky:-8

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani,prima recept, zajímavý postup,suroviny a moc krásné fotečky,:yes:jsem ráda,že jsi tady zpět;-):-):-K

    Odpovědět

  • Sodovka: do zelí to taky přidávám, ono to je jedno, Danko, když tu šťávu pomixuješ, pomixuješ i usmaženou cubuli a ťáva má super barvu;-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Jani, příště můžeš syrovou bramboru (během pečení masa) do šťávy nastrouhat a pak šťávu nemusíš mixovat.;-) Nastrouhané syrové brambory dost často používám na zahušťování třeba dušeného zelí, přesnídávkových polévek.... Zejména polévkám nastrouhaná brambora dává znamenitou chuť. :-p Místo zásmažky - nastrouhaná, syrová brambora.:yes: Pochopitelně, vše se musí povařit 10 -15 minut. Tvé masíčko má velice pěknou barvu.:-p Posílám +9. :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    a depa máme nějakou tu sušenou škumpu??:-O nějaký to devatero koření o turbanů?? sem čekala nějakou exótiku:-(
    bané,vypadá to velmi dobře a šťavnťoučce:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Taky se mě recept moc líbí. Já zase když dělám třeba bramborajdu, tak nedávám ani jíšku, prostě jen nastrouhám syrovou bramboru a rozvařím a úplně to stačí. Ale je pravda, že se člověk učí celý život.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová pečeně plátky recepty vepřové plátky s bramborem bramborová štáva vepřové plátky bramborová šťáva příprava vepřové plátky na štávě bramborová štáva recept veprovy platek s bramborem vepřové na šťávě vepřová pečeně recepty plátky vepřové plátky recept veprova pecene s bramborem vepřový plátek recepty vepřové plátky maso na štávě s bramborem vepřová pečeně na štávě vepřový plátek ve vlastní šťávě vepřové maso na šťávě vepřová pečeně plátky recept vepřová pečeně plátky

Zapomněl/a jsem heslo