Večky Ciabatta
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i kynutí, takže výsledek je dokonalý i bez velké námahy.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 948 kJ / 1 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,25 g |
| Tuky | 50,15 g |
| Vláknina | 18,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 303,43 g |
Postup přípravy
Rozdělíme na tři bochánky, každý vyválíme na plát. Krok 5: Na pláty rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaný eidam, najemno nasekaný česnek a nakrájená sušená rajčata a olivy Krok 6: Plát srolujeme do veky, přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme 20 minut kynout. Krok 7: Potřeme mlékem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Krok 8: Pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a při poklepu nezní dutě.
Zveřejněno 28. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Moje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 8 minutami
Mandlové laskonky
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 27 minutami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 48 minutami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 51 minutami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 1 hodinou
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 1 hodinou
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 2 hodinami
Tématické fráze:
ciabatta se sušenými rajčaty,
ciabatta s rajčaty,
ciabatta,
ciabatta s olivami,
ciabatta rajcatova,
domácí čiabatta,
domácí ciabatta s olivami,
ciabatta recept,
těsto na ciabattu,
ciabatta s rajčaty recept,
cibata,
zapečená ciabatta,
recept na ciabattu,
těsto na ciabatu,
ciabatta testo,
ciabatta s olivami a sušenými rajčaty,
ciabatta recepty,
cibata recept,
recept ciabatta,
rajčatová ciabatta
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej olivový,
sůl,
koření provensálské,
pepř čtyř barev,
česnek,
sýr eidam,
rajče sušené,
olivy,
mléko,
olej
Komentáře (15)
Určitě vyzkoušejte tu novější verzi, chuť je mnohem výraznější. Doma je to nejžádanější pečivo večer k vínečku
Líbí+
Po těch letech, co jsem si recept vymyslela, jsem ho vylepšila.. česnek, pepř i provensál dát už od počátku-líp se chuti prolnou. Část vody nahradím přímo nálevem z oliv a uberu lžičku soli do těsta.
Ve směsi másla, kterou potíráme chybí to hlavní - česnek