Večky Ciabatta
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i kynutí, takže výsledek je dokonalý i bez velké námahy.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 948 kJ / 1 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,25 g |
Tuky | 50,15 g |
Vláknina | 18,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 303,43 g |
Postup přípravy
Rozdělíme na tři bochánky, každý vyválíme na plát. Krok 5: Na pláty rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaný eidam, najemno nasekaný česnek a nakrájená sušená rajčata a olivy Krok 6: Plát srolujeme do veky, přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme 20 minut kynout. Krok 7: Potřeme mlékem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Krok 8: Pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a při poklepu nezní dutě.
Zveřejněno 28. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Moje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 5 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
ciabatta se sušenými rajčaty,
ciabatta s rajčaty,
ciabatta,
ciabatta s olivami,
ciabatta rajcatova,
domácí čiabatta,
domácí ciabatta s olivami,
ciabatta recept,
těsto na ciabattu,
ciabatta s rajčaty recept,
cibata,
zapečená ciabatta,
recept na ciabattu,
těsto na ciabatu,
ciabatta testo,
ciabatta s olivami a sušenými rajčaty,
ciabatta recepty,
cibata recept,
recept ciabatta,
rajčatová ciabatta
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej olivový,
sůl,
koření provensálské,
pepř čtyř barev,
česnek,
sýr eidam,
rajče sušené,
olivy,
mléko,
olej
Komentáře (15)
Určitě vyzkoušejte tu novější verzi, chuť je mnohem výraznější. Doma je to nejžádanější pečivo večer k vínečku
Líbí+
Po těch letech, co jsem si recept vymyslela, jsem ho vylepšila.. česnek, pepř i provensál dát už od počátku-líp se chuti prolnou. Část vody nahradím přímo nálevem z oliv a uberu lžičku soli do těsta.
Ve směsi másla, kterou potíráme chybí to hlavní - česnek