Večky Ciabatta

Domácí pekárna Doba přípravy: 3 hodiny 13 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: 3 hodiny 13 názorů

Suroviny

210 ml vody
4 lžíce olivového oleje
400 gramů hladké mouky
2 lžičky soli
1/2 kostky čerstvého droždí
Po signálu přidám:
3 špetky provensálského koření
mletý barevný pepř
5 stroužků nadrobno nakrájeného česneku
Eidam
sušená rajčata
olivy
trochu mléka na potření
trochu oleje na potření fólie

Postup přípravy receptu

  1. Program těsto.

  2. Vyklopím na vál, oddělím 3 bochánky, udělám plát, na něj strouhám Eidam, pokrájená sušená rajčata, pokrájené olivy. Kdo nejí olivy, dá víc sušených rajčat.

  3. Srolujeme do večky a necháme pod potravinovou fólií pomazanou olejem ještě asi 20 minut kynout.

  4. Potřeme mlékem a dáme do vyhřáté trouby péci asi 20 minut při 180°C.

    Nejlepší je ještě teplá, potíraná směsí z másla, olivového oleje, česneku, soli a pepře, nebo potíraná bylinkovým máslem, čerstvým kořeněným sýrem, cottage, žervé a podobně.

Komentáře k receptu Večky Ciabatta

  • dexulka dexulka

    Jelikož Ciabatta je u nás velmi oblíbená,vyzkoušela jsem tento recept.Těsto se příliš chuťově ciabattě nepodobá,ale i tak je to dobré pečivo.:-p Především krásně voní,ale i chutná ;-)Část mouky jsem nahradila celozrnnou a plnila sušenými rajčaty,černými olivami a čerstvým sýrem (tato kombinace se mi již několikrát osvědčila u kupované směsi na ciabattu).Přidávám foto i bodík :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Lenka::-))Už tomu rozumím;-):yes:Určitě vyzkouším,večky se mi vážně líbí:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Anna Kocikova:Když jsem si před lety pořídila první pekárnu rcp jsem si vymyslela a dala na web..a jsem ráda, že po letech jsem na něj narazila tady ;-)
    Určitě vyzkoušejte tu novější verzi, chuť je mnohem výraznější. Doma je to nejžádanější pečivo večer k vínečku :-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:to vypadá báječně...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Lenka::-OMám v tom trošku hokej;-):-))Ty jsi rcp vymyslela a pbarva ho přidal;-):-)No nechápu,ale to je asi můj problém;-)
    Líbí+:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    To jsem ráda, že chutná ;-)
    Po těch letech, co jsem si recept vymyslela, jsem ho vylepšila.. česnek, pepř i provensál dát už od počátku-líp se chuti prolnou. Část vody nahradím přímo nálevem z oliv a uberu lžičku soli do těsta.
    Ve směsi másla, kterou potíráme chybí to hlavní - česnek ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Hodně lákavá večka:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • nofrona nofrona

  • Bahula Bahula

  • suslajda suslajda

    Pochutnala bych si:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:-p já bych si taky pochutnala:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Na těch bych si pochutnala:-p. Peču z podobného těsta, ale v domácí pekárně, takže z toho je cihla;-) A v surovinách nemáš sušená rajčata a olivy, tak je tam, prosím, doplň:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: ciabatta se sušenými rajčaty ciabatta s rajčaty ciabatta ciabatta s olivami ciabatta rajcatova domácí čiabatta domácí ciabatta s olivami ciabatta recept těsto na ciabattu ciabatta s rajčaty recept cibata zapečená ciabatta recept na ciabattu těsto na ciabatu ciabatta testo ciabatta s olivami a sušenými rajčaty ciabatta recepty cibata recept recept ciabatta rajčatová ciabatta