Výborný domácí perník
Perník je chutná, rychlá a snadná buchta, kterou oceníme, když máme chuť na sladké, ale nemáme moc času. Podle tohoto receptu ji připravíme hrníčkovou metodou, takže ji zvládnou i úplní začátečníci.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 49 877 kJ / 11 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,86 g |
Tuky | 558,24 g |
Vláknina | 52,70 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 510,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme tak, aby v těstě nebyly hrudky, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 2: Pečeme 30 až 40 minut (podle tloušťky těsta). Propečenost vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do středu moučníku a po vytažení musí vyjít suchá bez kousků těsta.
Krok 3: Upečený a vychladlý perník můžeme polít čokoládovou polevou.
Zveřejněno 6. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný domácí perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EXR
Moje poznámka
Výborný domácí perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EXR
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
výborny pernik,
výborný perník na plech,
pečený perník,
recept na domácí perník,
domácí perník,
recept na pečený perník,
výborný vláčný perník,
recept na výborný perník,
perník s čokoládovou polevou,
výborný perník recept,
perník na plech s čokoládovou polevou,
domácí perník top recepty,
dobrý domácí perník,
jak dlouho pect pernik,
domácí perník recept,
dobrý perník recepty,
peceni pernik,
jak dlouho se pece pernik,
perník doba pečení,
domaci peceny pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
kypřící prášek do pečiva,
prášek do perníku,
kakao,
skořice,
marmeláda,
vejce,
mléko,
olej,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka
Komentáře (13)
nevím já vsude krom závinu používám polohrubou
když jsem včera zahlédla, že tvůj recept je bez fotky, bylo mi hned jasné, co dnes budu péct. Upekla jsem a nafotila, s dovolením ti sem k receptu přidám svoje dvě fotky do té doby než si sem přidáš třeba své, aby recept nebyl bez fotky tak smutný.
Posílám zároveň bodík a pochvalu, protože perník vypadá, že bude pěkně vláčný
http://www.recepty.cz/recept/fofrpernik-144377
foto zmizelo, takže asi...