Smažená sýrová ostřejší pochoutka

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Sýry 32 názorů

Suroviny

4 plátky eidamu cca 1,5 silné
2-3 vejce
škrobová moučka nebo hladká mouka
harissa
strouhanka
olej
petrželka
libeček
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance.

  2. Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní.

  3. Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.

Poznámka

Když jsem sýr ochutnala, tak byl úplně bez chuti, nechtělo se mi ho ani smažit, byl mdlý a tak jsem ho potřela feferonovým krémem a obalila. Naštěstí pak už konečně měl i nějakou chuť. Byla jsem ráda, že se povedl a nevytékal ani trochu. Taky je dobré do hladké mouky přidat uzenou sypkou papriku a dál obalit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 625 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená sýrová ostřejší pochoutka

  • LeonaB LeonaB

    Hezký večer, děkuji za tip na obměnu klasiky.
    A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst. ;-)

    Odpovědět

  • skorice.vanilka skorice.vanilka(neregistrovaná)

    Při smažení se spíše roztékají sýry tučnější, 40%. Ty nejsou na smažení vhodné. Vhodnější jsou méně tučné 30% a méně. Ale strčit je do mrazáku je moc dobrý nápad.

    Odpovědět

  • Viera Viera(neregistrovaná)

    Hrašuľka.Hrašuľka:

    Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
    Este nikdy! sa neroztiekol.

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka: už ho mám venku, byla jsem před rokem, na laparoskopii a jím denně jeden česnek navečer:-D, jinak by mne vezli.. ani nevíš, jaká to je úleva a tolik jsem se bála;-);-)

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    rozmarynaH: Žlčníkového pekla som si užila aj ja :-((:-(( Ale už 25 rokov poznám naň vynikajúci liek - SKALPEL - o týždeň nebudeš chcieť veriť, že si tak dlho a hlavne zbytočne trpela :-O:-):-D:-D:-D Tak rýchlo DO TOHO !!! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka: děkuji ta vychytávku Hrašulko;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Ivo, vypadá to krásně:-K, sýr je pro mne, bohužel, z oblasti "žlučníkového pekla", tak bych alespoň ochutnala ty brambory, určitě jsou také dobré:-p:-p

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Smažený sýr sme všetci mali radi, ale kolektívne - teda všetky susedky - sme ho nenávideli robiť práve kôli tomu vytekaniu - mohol byť obalený aj 3 krát a aj tak vytiekol. Potom sme prišli na fintu a boloto : Vajíčka rozšľahať, pridať rozotretý cesnak - páči sa mi aj verzia s pikantnou paprikovou príchuťou - do vajec dať nahrubo nastrúhaný syr a na panvici smažiť syrové rezne. Nikdy viac nič nevytieklo a syr bol dobrý aj studený. Je to tak 3O rokov - vtedy mrazničky neboli.

    Odpovědět

  • Jarka D.: díky za tip, takže žlutou cihlu, o.k.;-);-);-) v mrazáku ho mám před tím, obaluji 2 x, ale dál to zkusím podle Tebe;-);-)

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    :yes:Bezva nápad, ale jestli si chce někdo pochutnat na klasice mám tip. Objevila jsem ve FLOPU:-) sice žlutou cihlu, sýr je opravdu chuťově moc dobrý, ale záleží zase na výrobci opravdu nevím odkud byl. Aby sýr nevytékal, obaluji dvakrát a dám do mrazáku volně zmrznout a pak přendám do sáčku určeného do mrazáku. Dělám ho větší množství a pak vyndám jen kolik potřebuji:-p, já ho raději krájím z té užší strany, takže jsou to obdélníčky. Ještě jeden tip, kdo má možnost do Rakouska nebo do Německa, já tam kupuji eidam s červenou fólií ve vakuu, moc dobrý,a když Vám stydne na talíři netvrdne jako ten český hnus!

    Odpovědět

  • jarka skrobakova: Jaruško, je to dobré i pokapat chilli, nebo přidat i uzeninu, holky to zkusily a bylo prý to dobré i v těstíčku pak smažit;-):-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Ivi bezva nápad já sýr tuze ráda :yes::yes::-p:-p:-K

    Odpovědět

  • Holky, děkuji:-K

    Odpovědět

  • Hell.:manžel si nechal nakrájet 4 plátky, kupoval to na farmářském trhu, takže nevím, jaký výrobce:-K;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivuš,tak mě by jsi se určitě zavděčila:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: smažená sýrová jehla sýrová jehla na kolik smažit sýr recepty s feferonovým krémem sýrová smaženka recept eidam do mrazničky syrovà jehla smaženà eidam do mražáku recept na sýrové smaž smažená cibulka na kolo eidam z mrazaku smažená kola smaženky z eidamu jake syry do mrazáku sýrová smaženka smaženky z nivy a eidamu nastruhaný sýr na kolik smazime syr smažená cibulka do mrazáku smazeny syr kolik %

Zapomněl/a jsem heslo