Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramboráky s ovesnými vločkami

Smažené bramboráky vonící po majoránce a česneku jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Jestliže je máte rádi co nejkřupavější, vyzkoušejte do nich tentokrát přidat trochu ovesných vloček.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 861 kJ /
1 401 kcal
Bílkoviny49,36 g
Tuky24,97 g
Vláknina37,02 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy227,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory a česnek nastrouháme, přidáme ovesné vločky, vejce a koření - dle chuti. Krok 2: Vše smícháme dohromady a necháme chvilku odležet, aby vločky pěkně nasákly. Poté zahustíme hladkou moukou. Krok 3: Smažíme placky na oleji po obou stranách pěkně dokřupava.

Zveřejněno 10. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/49qV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/49qV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidat vločky je super nápad :yes:

Opravdu výborný. Chutná i manželovi, který se normálním bramborákům vyhýbá jak může.:yes:

Opravdu výborné!:yes: Lepší jak "originál":-p Ani jsem nezahušťovala moukou a byly mňamózní:yes:

Výborné-na sádle smažené neměli chybu:-p a opravdu jsou křupózní ;-)bodík letí

:-):-):-)vyzerajú suprovo

:-) Zítra vyzkouším:-D:yes::yes:

Ilona Kudrhaltová Kaulfuss 16. 6. 2016 15:55
Dělám je už dlouho. Ale na rozdíl od uvedeného receptu žádnou mouku nepřidávám. Zahušťuji jen ovesnými vločkami. Hodně kořením a je to boží. Už jiné ani nedělám.

Alena Dostálová 30. 7. 2016 17:47
Ilona Kudrhaltová Kaulfuss:
ŠPICA, přátelé a to já u jídla nikdy nejásám.K tomu salátek ze zelí s mrkvičkou, mňam mňam

vyzkouším, bramboráky máme rádi v jakémkoliv stavu :-D

super křupavé.

Tak dnes jsem dělala a byly mňáááám :yes::yes::yes:.Konečně se mě taky něco povedlo :-D

No to je bezva nápad:-O To vyzkouším:-K:yes:

Radvik:díky za pochvalu a jsem ráda, že chutnají ;-):-K

Vynikající, dělala jsem dnes k obědu, vůbec nejsou mastné a úžasně křupavoučké, moc jsme si s přítelem pochutnali, příště už dělám jen tyhle a žádné jiné ;-):yes:

Vypadají lákavě určitě vyzkouším:-p

Bramboráčky jsem dělala asi před 2 týdny. Jsou fakt výborné. S manželem nám moc chutnaly.:-p Jsou krásně křupavé.:yes: Teď budu dělat bramboráky jenom s ovesnými vločkami. Posílám +17.

Jani to jsem ráda, že chutnaly....;-)

Hani, neměly chybu!!:-p Přidávám fotky;-). Jsou fakt křupavější a syn říkal, že perfektní;-)

Hani, jak jsem slíbila, tak jsem udělala a byly k večeři, mě chutnaly moc, taťulda jich snědl dost, ale říkal, že ty jak dělám já jsou lepší, ále to je jeho problém. Bodíka už jsem dala, tak ti přidávám fotičku;-)

:yes: mňam:-p:-K

Ty jsou lákavé!Hned by se dala do přípravy,ale nemůžu,dieta.Bod už letí!:yes::-p

Super nápad :yes::-K.

Holky:-// co to děláte:-// Já chci hodit pár...no více:-)) kil dolů, ale jestli se tu budou objevovat takové recepty, tak s tím nikdy nezačnu:-(( Placky vypadají úžasně:-p Zítra vyzkouším;-) Haničko bodík pro tebe:yes:

Už od pohledu vypadají moc dobře.:-p:-p Také zítra vyzkouším.:yes:

hani, to se mi moc líbí, vloček tu mám 3 p...e a rodina se jim nějak brání :-( tak to mají spočítané :-8:-D:yes:+

Hani, šmankote, to přijde velmi rychle na řadu a možná dokonce dneska k večeři. Vypadá to hodně dobře:-p a dávám 6.boda:yes:

Tématické fráze:
bramboráky z ovesných vloček, bramborák z ovesných vloček, bramborové placky s ovesnými vločkami, bramboráky s ovesných vloček, bramboráky z vloček, bramborák s ovesných vloček, bramboráky, recepty z ovesných vloček, bramborak z vlocek, recepty s ovesnými vločkami, bramborové placky s vlockami, ovesné vločky recepty, bramboráčky z ovesných vloček, recept na bramboráky, ovesné bramboráčky, bramboráčky s ovesnymi vločkami, recept na křupavé bramboraky, bramborák, křupavé bramboráky, křupavé bramborové placky

Suroviny:
brambory, vločky ovesné, česnek, vejce, sůl, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu