Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové taštičky plněné marmeládou

Taštičky z tvarohového těsta jsou plněné marmeládou a posypané opraženou strouhankou a moučkovým cukrem. Finální zalití rozpuštěným máslem už je jen třešničkou na dortu. Sladký pokrm, na kterém si opravdu pochutnáte!

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min + doba odpočinutí těsta

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava, + doba odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 968 kJ /
2 143 kcal
Bílkoviny84,86 g
Tuky29,15 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 175 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy377,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme vláčné a hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko. Krok 2: Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout alespoň 2 hodiny v chladu. Krok 3: Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3-5 mm. Pomocí tvořítka nebo sklenice vykrájíme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme marmeládu. Krok 4: Každé kolečko přeložíme a okraje smáčkneme tvořítkem nebo pomocí vidličky. Krok 5: Vaříme ve vroucí vodě asi 6-8 minut. Krok 6: Hotové taštičky posypeme na talíři strouhankou, cukrem a přelijeme máslem.

TIP: Vyzkoušejte i povidlové taštičky z bramborového těsta

Zveřejněno 7. 8. 2012

Poznámka autorky nofrona

Recept mám po manželově babičce, z vyprávění super kuchařka.

Zdroj: její kuchařka, str. 2 vlevo ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xq8l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xq8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám recept na 500g polohrubé mouky 500g tvarohu a s těstem se mi pracuje líp. No snad budou dobře chutnat.

Výborný recept, taštičky byly skvělé :yes: Jediné co, tak jsem přidala trošku mléka, ale to jen kvůli tomu, že jsem pomoučnila vál, tak abych tam nepřidávala zbytečně mouku navíc a nebylo těsto tuhé.

Mouky je tam až příliš. Těsto bylo tuhé. Příště rozhodně méně. Ale jinak taštičky ok.

Já aby to nebylo moc sladké dávám dovnitř k marmeládě ještě trošku tvarohu,sypeme strouhaným perníkem.Mňam.<3

Michaela 7. 2. 2013 20:13
Stal se zázrak! Povedly se! taštičky jsem dělala, tak jak jste mi napsala do komentářů, těsto bylo docela tuhé a bylo docela namáhavé jeho zpracování, ani jsem nespotřebovala celé předepsané množství mouky, ale oproti minule to byl 100% rozdíl a konečný výsledek stál za to. Takže děkuji nofrona za recept a pomoc. ;-)

Michaela:To budu moc ráda držím palce, není to tak složité.:-) nebo ještě jedna rada, já si nerada paplám ruce;-), tak se dá dát do misky tvaroh a vejce, zamíchat ať se spojí a přisypávat mouku, až těsto nejde míchat tak dám na vál se zbytkem mouky a už jen hnětu rukama;-):-)

Michaela 2. 2. 2013 09:47
Děkuju za radu nofrona, možná je ještě vyzkouším, nechce se mi tak lehce vzdát, když Vám to jde a na obrázku vypadají báječně. Až najdu chuť do díla, tak je ještě vyzkouším a pak napíšu.

Michaela:Na vál si dám mouku s pr. do pečiva, udělám důlek a dám tvaroh a vejce špetku soli. Rukama opatrně "promíchávám" příborovým nožem a po chvilce teprve rukama, pokud se ti těsto sype přidej mléko, nebo olej, ale jen kapku a pokračuj, pokud se ti začne lepit podsypej moukou a hněť, těsto se spojí. Pokud je po zředění plné hrudek, tak si ho špatně promíchala. Tvaroh nedávej z ledničky a ne odtučněný. Je mi líto, že se ti nepovedlo, ale jde to, dělám je často a zkusila i senky a přidala fotky. Snad se ti příště povede;-)

Michaela 2. 2. 2013 08:38
Když jsem spojila suroviny podle receptu, byly to asi 3 větší hrudky tvrdé jako kámen (nelepily). Pak jsem přidala trochu mléka a začalo se to lepit, vláčné těsto z toho nebylo ani na chvilku, jak je to uvedeno v receptu. V těstě byly navíc samé hrudky. Nevím asi něco dělám blbě. Nakonec jsem těsto vyhodila.

spagetka: spagi - když lepí tak přidat mléko ? Já bych tedy přidala mouku;-)

Michaela:Michalko promiň, ale dívala ses na ty fotky? Já to nemalovala, ale udělala! A jsou lepivé, nebo suché?? Jak suché může lepit?? když lepí přidej mouku a když je suché tak mléko a nebo tošku oleje. Tyto taštičky dělám často a určitě ničím neplýtvám!

Michaela:když lepí, přidej mléko, ona totiž každá mouka pije jinak, musíš si umět poradit, ne se bezhlavě držet receptu. Každá surovina má jiné vlastnosti a to i téže značky.

Michaela 1. 2. 2013 16:27
To těsto je absolutní katastrofa, ani tím mlékem se nedalo zachránit. Nechápu jak sem někdo může dát takovýto recept. A tak jsem se na taštičky těšila. Lepivé, suché, nejde zpracovat. Píši, aby se nenapálili i ostatní, protože tohle je absolutní plýtvání potravinami.

mia2404:Tak jak se zadařilo? Snad chutná:-)

senky:Děkuji za fotečku, je krásná:-* a jsem moc moc ráda, že chutnalo:-K
Díky

:-p vyzerajú taaak lákavo že ich idem vyskúšať :yes:+

Toto mi ulítlo, dávám bodíčka Markétko;-):yes:

nofrona:výborná večeře hotová, snězená, nafocená ;-):-D foto odesláno:-K:-K dala jsem povidla a cukrovou praženou strouhanku, Marek už si byl na přidání:-D:-D to je největší ocenění:-K:-K

senky:Přeji ti ať se zadaří a těším se na fotku:-K

Denně se na ty krásky chodím dívat:-D:-D ale dnes už je uvařím k večeři:-8;-)

:-p+24:yes:Ty teda jsou:-K

kikinka95:
Jsem moc ráda, že chutná.
Děkuji:-K

kikinka95 10. 8. 2012 10:15
Dnes jsem uvařila k obědu. Výborné :-p:-p;-). S těstem se krásně pracuje. :yes:

Díky holky:-K

vyzkouším, líbí se mi recept:yes::-p:-p:-p:-p

Nofrona: já jsem samozřejmě vaničkový tvaroh použila, ale prostě to bylo moc suché, ale díky za radu, příště zkusím přidat mléko;-)

Moňula: to je 1 kávová lžička prášku do pečiva (KL-kávová lžička, PL-polévková lžička);-)

nofrona: můžu se zeptat co je to 1Kl prášku do pečiva ? :-D

Tana U.:Už jsem to tam přidala.
A 90% nepovedených věcí se dá opravit, stačí pod recept napsat a pokud se neozve autor, je tu spousta zkušených kuchařek, co rády poradí;-).
Mě pomáhají, pokud mám dotaz, poradí:-)

Tanicka:Náplň nevytéká, okraje se stlačí a drží;-)

Tana U.:Jejda, jejda, proč do koše:-O??? Pokud je těsto příliš tuhé tak stačí přidat trochu mléka;-). Omlouvám se mohla jsem to do receptu připsat, proto používám tvaroh ve vaničce.

Vypadá to zajímavě, ale nevyteká ta náplň při vaření do vody :-)?

Tak nevím, kde se stala chyba, ale před chvílí letělo těsto do koše:-( Nedalo se v podstatě zpracovat a při válení se příšerně trhalo. Pro mě velké zklamání, a přitom jsem se na ně tak těšila;-(

alus.s:Díky, i tak chutnají:-*:-K

Cleverka:Asi jo..:-D:-D vzhledově určitě.:-D:-D:-D

vypadají luxusně :-p

Proč mě? Já sem moc receptů nedávám:-O Nemám na to čas:-8. No a co se týká podobných...tak třeba se to někomu zdálo podobné:-D.

Cleverka:Nepíšu nic o bezchybnosti;-), nebo jooo:-O, ale asi 10 receptů a ani jeden nemá v těstě tvaroh myslím není omyl;-). Podobné recepty mi nevadí, od toho tu jsou, ale proč má někdo tu potřebu cpát tam vše:-?
Nebo jsem se dotkla tebe;-):-)

nofrono, píšeš tady o nějaké dotyčné, že neumí číst...ale ty taky asi nejsi bezchybná:-O. V nadpise máš místo ,,tvarohové'' tvaroVové:-) nebo to máš schválně:-?;-)

JaneeS:Určitě by to šlo, ale je lepší ovocná náplň, ať to má šťávu:-p:-).
Mák nebo tvaroh bych dala jako posypku;-)

Děkuji za kladné komentáře:-K

Někdo se tu hodně vyřádil s přidáváním podobných receptů, ale ať se dotyčná naučí nejprve číst:-! Ani jedny nejsou z tvarohového těsta, jsou podobné pouze tvarem. Proto je mažu, nejde tu snad o tvar? Nebo joooo:-O:-O

Moc pěkné taštičky až se mi sbíhajá sliny ;-) myslíte že by šlo plnit makovou náplní nebo tvarohem?

moc pěkné taštičky:yes::yes:+8

nofrona: krásné:-p:yes::yes:

tejaja:Díky:-), budu jen ráda:-K;-)

Ako naše pirohy, len my do nich nedávame tvaroh a prášok. Vyzerá to ale výborne, musím raz vyskúšať podľa teba :yes::yes::yes:;-)

senky::-D:-D tak já příště ráno písnu;-):-), tak daleko to nemáš;-)

nofrona:kyjovák autobus ve 14 z KM už nestihnu:-D:-D:-D ale dala bych si, to zas jo:-*:yes:

rebeka: chtěla jsem povidla, jasně že domácí;-):-D:-D, ale Davča mě přehlasoval:-S, tu třešňovou co jsem dělal miluje:-p:-)).

senky:jejda ty jsi v base;-):-D:-D:-D
co to je za oběd:-((:-D:-D, ještě jedna porce pro manžela čeká, tak zaskoč a je tvá;-):-)), on je stejně masožravec:-D:-D.

Ty mě snad donutíš je hned vyzkoušet;-):-D:-D:yes::yes: a to jsem měla v práci k obědu okurek se smetanou.....už teď mám hlad:-p:-(

hmmm.. nebo taková domácí povidla v troubě pečená:-8:-8:-p:yes::yes::-D

Tématické fráze:
tvarohové taštičky, plněné taštičky, plnene tvarohove tasticky, povidlové vláčné taštičky-recept, taštičky s tvarohem, tvarohové taštičky plněné tvarohem, taštičky plněné tvarohem, recept na plněné taštičky, pečené taštičky, pečené plněné taštičky, tvarohove taštičky s džemem, recept na tvarohové tasticky, plněné taštičky s tvarohem, těsto na plněné taštičky, tvarohove tasticky s jahodovou náplní, pečené tvarohové taštičky, plněné pečené taštičky, tvarohové taštičky pečené, tvarohove taštičky plnene džemem, pečená taštička

Suroviny:
tvaroh, žloutek, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, mléko, marmeláda, strouhanka, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu