Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové lívanečky s marmeládou a jogurtem

Lívanečky jsou lahodnou sladkou snídaní, svačinou, nebo lehkým letním obědem, který potěší malé i velké. Díky tvarohu jsou krásně nadýchané, vláčné a plné bílkovin. S vrstvou ovocné marmelády a jogurtu, tvoří vyvážený chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek = 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 425 kJ /
1 536 kcal
Bílkoviny78,71 g
Tuky33,87 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 361 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy225,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse si rozmícháme šlehačem tvaroh, vejce a mléko do hladké hmoty. Krok 2: Přidáme cukry, sůl a postupně za stálého míchání mouku. Krok 3: Těsto nabíráme lžící a smažíme v pánvi na oleji lívanečky. Krok 4: Hotové lívanečky mažeme oblíbenou marmeládou. Navrch dáme lžičku bílého jogurtu.

Zveřejněno 6. 2. 2009

Poznámka autorky Paprika

Recept mám od kamarádky Blanky Ch., ale už je trochu upravený. Hotové lívanečky mažeme oblíbenou marmeládou (u nás je to jahodová a manžel si dává čokoládovou pomazánku). Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE3p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE3p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobré lívance bez kynutí. 😊

Mňamká!!!!!! Moc dobré lívanečky, výborné. Děkuji za recept.<3:yes:
48 bodík přistál.:-)

Lívanečky nemají chybu ,rychlá příprava a zrovna tak rychle zmizely s talíře:yes:

Vyzkoušeno,dávám bodík:yes::-p

TerezHK:Polní lopatka:-D

Bubik: :-):-8

Úžasné jsou ;-) dneska jsem měla naprosto dokonalou snídani, tak velké dík za receptík :)

wena86: konzistence má být tužší než na palačinky nebo klasické lívance. ;-)

TAk se sice drobet připálily, ale celý talíř i s tvarohem s višněmi je pryč :)) doporučuji:):yes:

Prosím prosím o radu, dělala jsem poprvé a strašně se mi připalovali :( Nikdy jsem je nejedla, tak ani nevím, jakou konzistenci má mít těsto... Děkuji moc

vynikající :yes::yes::yes:

moc dobre:yes::-K

je mi teprve 10 let a už sem to zvládla takže to zvládne v tom případě každý

je to dobrý recept:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

skuste ho:-):-K:-*:-D:-)):yes:

Dnes uvařeno a snědeno. Neměli chybu!:-K jen místo PL cukru jsem dala 2 vanilkové cukry.

Aha tak to mě opravdu nenapadlo, díky za objasnění, zase jsem o něco chytřejší :-)

Tématické fráze:
tvarohové lívance bez kynutí, tvarohove livance, lívance bez kynutí s jogurtem, lívanečky s tvarohem, lívanečky, lívance z tvarohu, lívanečky recept, lívance s jogurtem, tvarohové lívance recept, lívance s tvarohem, livanecky z tvarohoveho testa, lívance těsto, lívance z jogurtu, těsto na lívance, livance s marmeladou, těsto na lívanečky, nekynuté lívanečky, domaci livanecky, recept na livanecky, tvarohové lívance nekynuté

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, mléko, vejce, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, sůl, olej, marmeláda, jogurt bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu