

Pečené kuře po chalupářsku
Suroviny 2-4 porce
- 1 kuře (nebo 4 kuřecí díly)
- kousek másla
- Na marinádu:
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička (i více) Vegety speciál
- 1 lžička oregana
- 3 stroužky česneku
- pepř
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme a naložíme do vyšlehané marinády. Pokud můžeme, marinujeme minimálně přes noc.
Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj namarinované maso. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme zhruba 30 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme na kůrčičku dočervena.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené kuře po chalupářsku
-
Milan Brada 2: to mne těší
-
super jidlo.
-
Koubkova: Moc děkuji za vyzkoušení. Já osobně ta koření různá v jídlech taky moc necítím
-
Dnes bylo kuře k obědu.sos výborný.jen to oregano tam nebylo moc znát
-
zdenka.s: moc mne těší, že jste vyzkoušeli
-
Dnešní nedělní oběd nám moc chutnal .Toho koření Vegeta jsem dala dvě vrchovaté lžičky a ten sos , no dobrota velká. K tomu bramborovou kaši se sušenou cibulkou a hlávkový salát . . . zbyly jen kosti.
Vegetu jsem koupila poprvé v životě u našeho řezníka a pak našla tenhle recept, to byl "čuch". -
Valis: děkuji
-
Dnešní oběd . Chváleno dokonce oběma dcerami. Fakt bašta. Doporučuji .
-
scofiq:
děkuji
-
určitě vyzkouším proto ukládám a posílám bodík
-
Musí být krásně voňavé.
-
Anna Kocikova: Vymizelo?
U nás máš druhů kupu, každý si vybere. Tahle je bez barviv a glutamátů
-
Krásné kuřátko
-
Hezky vypadající mňamka
Já bych si pochutnala
Vegetu jsem také hodně používala,ale přijde mi,že to nějak z regálu vymizeloMám ji ráda i na chlebu s máslem(sádlem)jen tak posypat
-
krásné kuřátko, také ukládám