Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Croissantové" rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iunka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 787 kJ /
905 kcal
Bílkoviny28,75 g
Tuky5,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy182,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto si rozkrojíme na dva díly, každý z nich vyválíme. Z kynutého těsta si odtrhneme také dva kousky a vyválíme jej přibližně na stejnou velikost jako listové. Krok 2: Na listové těsto položíme plát kynutého a spolu je ještě jednou vyválíme. Budeme mít tím pádem dva pláty těst. Krok 3: Rozkrojíme je na trojúhelníčky, do kterých dáme kousíček másla a dle chuti salám či sýr a zarolujeme jako croissanty. Krok 4: Poklademe na pečící papír, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct.

Zveřejněno 23. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Croissantové" rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VjA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Croissantové" rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VjA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anetko, žloutek nedávám. Kynuté těsto dělám od oka, takže vám přesně neřeknu. Prostě obyčejné kynuté těsto :)

Znám hodně různých typů kynutých těst, chci se zeptata, můžete mi konkrétně napsat poměry surovin do toho vašeho? Rohlíčky vypadají luxusně, chci je vyzkoušet. Takže 500g mouky,250ml vody/mléka, špetka soli,droždí, oleje kolik?? (100ml nebo jinak?) a žloutek dáváte? Moc díky!!! Těším se,až je vyzkouším

Mám lepší stuně na 210 stupňů-
:-K:-K:-K:-K

Peču v obyčejné plynové troubě, takže nevím na kolik stupňů (sama mám někdy problém u receptů s udanými stupni, takže to peču prostě vždy naplno, pokud to nevyžaduje opravdu nízkou teplotu), peču do zlatova a kynuté těsto - úplně běžné (mouka, droždí, voda, olej, sůl ;-))

jak dlouho pect, na kolik stupnu a jakekoliv kynute testo?

já mám ráda croissanty i s čokoládou uvnitř :-p jsou výborné:-K

Líbí se mi tyto slané rohlíčky:-K+2:yes::-K

Škoda, že není i fotka řezu.

petrunka: Lehká pomoc, nekupujte plátkované, ale listové těsto vcelku, bývá chlazené:-K

Jak můžu listové těsto překrojit na dva díly, když tam jsou většinou tři plátky.

a hele to je teda nápad:yes::yes: a šly by plnit i sladkou náplní co ;-);-)

Tématické fráze:
croissantové testo, slané rohlíčky z listového těsta, recepty na croissantove testo, čokoládové rohlíčky z listového těsta, rohlíčky z listového těsta s čokoládou, rohlíčky z listového těsta, na kolik pect listove testo, rohlíky z listového těsta, croasantové těsto, croissantové těsto recept, na kolik stupnů péct listové těsto, recept na croissant plněné čokoládou, listové těsto s čokoládou, recept na croissantové těsto, rohlíčky z listového těsta plněné čokoládou, slané rohlíky z listového těsta, listové rohlíčky s čokoládou, crosantové těsto, listove testo slane rohlicky, rohličky s listového těsta

Suroviny:
těsto listové, mouka hladká, vejce, máslo, salám, sýr eidam, sýr niva

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu