Jogurtový dort Müller
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,76 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,84 g |
Sacharidy | 130,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dno dortu:
Piškoty rozdrtíme nebo rozsekáme v mixeru, smícháme s měkkým (nebo rozpuštěným) máslem a natlačíme na dno a případně i stěny dortové formy (23 cm), vyložené pečicím papírem. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 2: Pokud se nám nechce drtit piškoty, poklademe dno formy piškoty Paffino (pro přípravu na tiramisu), namočenými v rumu, smíchaném s ovocným čajem (stejný druh ovoce jako v jogurtu). Krok 3: Jogurtová hmota:
Ušleháme pevnou šlehačku, vařečkou nebo stěrkou vmícháme jogurty a želatinu, připravenou podle návodu na sáčku. Nakonec opatrně přidáme ovocnou náplň jogurtů (snažíme se zachovat barevné pruhy, nikoliv namíchat jednolitou růžovou hmotu). Nalijeme do formy na piškotové dno a necháme v lednici ztuhnout. Krok 4: Podle návodu na sáčku si připravíme červenou želatinovou polevu. Dort ozdobíme jahodami a přelijeme polevou nebo jahody přetřeme polevou štětečkem. V případě použití malin nebo ostružin přidáme ovoce do ještě horké polevy a směsí dort přelijeme. Pozor! Poleva nesmí být horká, abychom neroztavili jogutovou masu dortu.
Piškoty rozdrtíme nebo rozsekáme v mixeru, smícháme s měkkým (nebo rozpuštěným) máslem a natlačíme na dno a případně i stěny dortové formy (23 cm), vyložené pečicím papírem. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 2: Pokud se nám nechce drtit piškoty, poklademe dno formy piškoty Paffino (pro přípravu na tiramisu), namočenými v rumu, smíchaném s ovocným čajem (stejný druh ovoce jako v jogurtu). Krok 3: Jogurtová hmota:
Ušleháme pevnou šlehačku, vařečkou nebo stěrkou vmícháme jogurty a želatinu, připravenou podle návodu na sáčku. Nakonec opatrně přidáme ovocnou náplň jogurtů (snažíme se zachovat barevné pruhy, nikoliv namíchat jednolitou růžovou hmotu). Nalijeme do formy na piškotové dno a necháme v lednici ztuhnout. Krok 4: Podle návodu na sáčku si připravíme červenou želatinovou polevu. Dort ozdobíme jahodami a přelijeme polevou nebo jahody přetřeme polevou štětečkem. V případě použití malin nebo ostružin přidáme ovoce do ještě horké polevy a směsí dort přelijeme. Pozor! Poleva nesmí být horká, abychom neroztavili jogutovou masu dortu.
Zveřejněno 26. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jogurtový dort Müller
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqjV
Moje poznámka
Jogurtový dort Müller
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqjV
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 4 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 4 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 5 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 5 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 7 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 7 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 7 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 7 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 8 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 9 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 9 hodinami
Tématické fráze:
jogurtová náplň do dortu,
jogurtový dort recept,
odlehčené náplně do dortů,
dort bez sacharidů,
odlehčené náplně do dortu recepty,
jogurtove tiramisu,
dort piskot a jogurtem,
náplně do dortů odlehčené jogurtem,
výjimečně dort recept,
jogurtový dort s piškotem,
piškotový jogurtový dort,
ovocná poleva na dort,
jogurtové náplně do dortů,
recepty jogurtový dort,
jogurtovy dort,
jogurtova napln na dort,
smetanovo jogurtovy dort,
jogurtový piškotový dort,
jogurtový dort od cukráře,
recept jogurtový dort
Suroviny:
jogurt müller mix,
šlehačka,
ztužovač želatinový,
piškoty cukrářské,
máslo,
želatina červená,
cukr písek,
jogurt
Komentáře (13)
Jana Remková: Taky mám ten pocit, že malé porce několikrát denně jsou to pravé ořechové. Teď o prázdninách pěstuji svačinky a někdy i druhé večeře a "cukr" je hned mnohem lepší. Jenže jakmile začnu chodit do školy, stane se můj život naprosto nepravidelným a někdy jsem ráda, že zvládnu oběd.
Spagetka: Kdysi jsem na sáčku se sojovou moukou objevila recept na linecké těsto, odlehčené touto moukou (má asi 3x méně sacharidů). Vyzkoušela jsem a uspěla - s košíčky s ovocem i u nediabetiků, staly se nejoblíbenějším vánočním cukrovím. Co kdybys je zkusila předložit svému sladkomilnému muži? Má to dva háčky: 1. nemohu sehnat sojovou mouku už pár let.
2. Sorbit neexistuje a na Claře jsem si přečetla, že obsahuje stejné množství sacharidů jako cukr (?!!). Ale s tím si nejspíš budeš vědět rady. Tady jsou moje vyzkoušené recepty:
www.recepty.cz/recept/linecke-cukrovi-dia-6201
www.recepty.cz/recept/kosicky-s-kremem-a-ovocem-dia-6203
www.recepty.cz/recept/orechove-dorticky-dia-6202
www.recepty.cz/recept/dia-orechove-rezy-s-kavovym-kremem-6541
S tím, že si každý musí zjistit, co mu prospívá (nebo spíš neublíží) a co škodí, máš pravdu. I s těmi stadii. Mně docela překvapilo, když jsem si v renomovaném časopise pro diabetiky přečetla, že trochu cukru není vyloučeno, nebo že například tučná smetanová zmrzlina nezvedá glykemii rychle, takže je výjimečně možné ochutnat.
Vím jak vypadá ten jogurt, u nás je ale fakt i ve stovce.
Každopádně recept se mi líbí, já si ho upravím, dám jiný druh jogurtu, nápad je dobrý
Müller mix znám jenom ve váze 150 g. Je to ta plochá čtvercová krabička, kde je ovocná složka zvlášť.
Evi, Muller má 100 nebo 150g, aspoň tu vv Albertu