Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené s jablky

Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého kuřete a sladkokyselých jablek v našem receptu na kuře pečené s jablky. Tento pokrm spojuje křehké maso s jemnou ovocnou chutí, doplněnou aromatickými bylinkami a kořením.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min 2-6 hodin podle postupu

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, 2-6 hodin podle postupu)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 097 kJ /
979 kcal
Bílkoviny6,68 g
Tuky65,67 g
Vláknina21,95 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,00 g
Sacharidy80,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme a rozkrojíme na osminky zbavené jadřinců (nejlépe nejdříve na čtvrtinku, vyříznout jadérka a pak na osminku). Česnek oloupeme a utřeme se solí. Špek nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Kuře uvnitř pořádně protřeme česnekem se solí a prosypeme majoránkou - nešetříme. Poté dovnitř dáme několik plátků špeku. Celý vnitřek naplníme nakrájenými jablíčky - nemusíme je pěchovat úplně na těsno. Krok 3: Do pekáče vložíme zbytek jablek, položíme na ně naplněné kuře. Poklademe kousky špeku - pokud nám nějaký zbyl, dáme ho i na jablka. Krok 4: Pekáč podlijeme cca 1 dl vody a přikryjeme. Pak si vybereme možnou dobu tepelné úpravy, buď rychlejší pečení při vyšší teplotě a nebo delší pomalé pečení. Krok 5: Pro pomalé pečení vložíme do trouby rozehřáté na necelých 100 °C a kuře pak necháme prohřívat pět hodin. Krok 6: Po uplynutí této doby teplotu zvýšíme na 180 °C a kuře dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrku - když nám začne zlatavět, je dobré ho polévat výpekem. Tato verze je výrazně šťavnatější a maso doslovně odpadává od kostí a rozplývá se na jazyku. Krok 7: Tento proces je možno zkrátit a kuře péci rovnou na 170-180 °C. V takovém případě ho nejdřív půl hodiny stejně pečeme přikryté. Krok 8: Vhodnou přílohou je brambor, rýže nebo pečivo a samozřejmě k tomu i upečená jablíčka (či spíše vzniklé skoro pyré).

TIP: Naše nejlepší recepty na kuře s nádivkou

Zveřejněno 27. 9. 2012

Poznámka autora medmic

Recept má i při dodržení stejného postupu spoustu chuťových variací - podle toho, jaká máme zrovna jablka. Nehodí se jen moučná, přeslazená bez chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/139P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/139P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nás to bohužel moc neoslovilo.

Recept byl výborný, všichni jsme si pochutnali.:yes:

Výborné,díky za recept.

Tak právě jsme dobaštili a moc jsme si pochutnají.Děkuji za recept

Vypadá přitažlivě.

rebeka: :yes::yes:

bodík už jsem poslala dřív, teď jen foto a velký dík:-K:-K moc jsme si pochutnali, přidala jsem ještě červenou cibuli.. tři:-8:-D a bylo to opravdu lahodné:-p:-p;-):-K:yes:

medmic: díky;-):-)

rebeka:já je dávám se slupkou

medmic: ta jablíčka i se slupkou:-?

Anna Kocikova: není to moc, jen se nesmí péci. Proto ta trouba pod 100. Kachnu dělám 8-10 hodin :-p

Také přidávám hodně cibule;-):-p+11:yes:
Teď hledím,jestli jsem se před tím nedívala špatně:-8Kuře a 5hodin:-ONení to moc:-?Já jsem podle receptu na Top pomalila v troubě kachnu 3,5 hodiny a ta se pak úplně rozsypávala:-)

Zarazuji na pristi vikend....uz ted se tesim.... :-*;-):-K:yes:

Jablka používám k masíčku ráda a i bych řekla, že to je výborný recept pro majitele Pomalého hrnce;-):-p:yes:

Kuře na jablíčkách je moc dobré, já ještě přidávám cibuli (dost):-p:yes:

šťavnatě vypečené kuřátko.. hmmm, pochutnala bych si:-8:-p;-):-):yes::yes::-K

To bych si moc pochutnala:-p:yes:

Tématické fráze:
pečené kuře s jablky, kuře s jablky, kure na jablkach, kuře s jablkem, kuře pečené s jablky, kuře pečené s jablky, pečené kuře na jablkách, pečení s jablky, pečene kuřeci maso s jablky, pečené maso s jablky, pečene kuře s jablkem, recept kuře s jablky, pečené kuře, kuře s jablky, recepty pečené kuře s jablky, kuře na kari s jablky, recept pečené kuře s jablky, kuře sjablky, kuře plněné jablky, kuře s česnekem a jablky

Suroviny:
kuře, jablko, česnek, špek, majoránka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu