Suroviny
Porce: hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 460 kJ / 8 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,97 g |
Tuky | 611,74 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 2,34 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 580,40 g |
Postup přípravy
bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. Krok 2: V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 3: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 4: Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Krok 5: Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout.Uvnitř:
ušleháme si šlehačku se ztužovačem, naneseme na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžem korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme. Krok 7: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu. Krok 8: Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. Krok 9: Krém jsem dala do druhého patra korpusu. Přiložila vrchní korpus a pomazala strany a vršek. Dala jsem do lednice ztuhnout. Krok 10: Nakreslila jsem si obrázek na papír a vystřihla. Přenesla na ztuhlý krém na korpusu. Obtáhla párátkem a dokreslila vnitřek. Krémem obarveným na černo jsem obtáhla obrysy a začala jsem vybarvovat.
Zveřejněno 30. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pejsek do školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K9YR
Moje poznámka
Dort pejsek do školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K9YR
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 14 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 35 minutami
Domácí mátový sirup
petasek000 před 49 minutami
Banánové lívance
VeruH. před 56 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 1 hodinou
Červené zelí s jablky
Jaroslav.gois@gmail.com před 1 hodinou
Polévka koprová - kulajda
AnnaBrodakova před 1 hodinou
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 2 hodinami
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dort pejsek,
obrázky dortů pro děti,
dort pro děti do školky,
forma na dort pejsek,
dort do školky,
dorty pro děti obrázky,
dorty pro děti pejsek,
dort pejsek foto,
dort pejsek postup,
dortová forma pejsek,
dortove formy pro deti,
dorty pejsci,
foto dorty pejsková,
foto dorty pejsková,
obrázky dorty pro děti,
dort pejsek z formy,
dort pro děti pejsek,
obrázek pejska,
pečeme do školky,
dorty pro děti-pejsek
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
šlehačka,
ztužovač,
broskve,
banán,
mandarinky,
jahody,
mléko,
cukr,
pudink,
máslo,
potravinářské barvivo gelové,
hmota potahovací,
zdobení cukrářské
Komentáře (19)