Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 437 kJ / 1 539 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,56 g |
| Tuky | 128,65 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 443 mg |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.
Krok 2: Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.
Krok 3: Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.
Zveřejněno 8. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorská škvarková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VOQ
Moje poznámka
Bavorská škvarková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VOQ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
škvarková pomazánka pohlreich,
nejlepší škvarková pomazánka,
škvarková pomazánka,
škvarková pomazánka nejlepší recept,
škvarková pomazánka s jablky,
škvarky v sádle pomazánka,
škvarková pomazánka s jablkem,
babiččina škvarková pomazánka,
skvarkova pomazanka kuchar vi,
pomazánka ze sádla,
bavorské sadlo,
škvarková pomazánka recept,
škvarková pomazánka od pohlreicha,
recept na skvarkovou pomazanku,
vynikajici skvarkova pomazanka,
škvarková pomazánka z bůčku,
nejlepší škvarková pomazánka,
škvarková pivní pomazánka,
recepty- škvarková pomázánka,
skvarky z bůčku
Suroviny:
bok vepřový,
vejce,
jablko,
bobkový list,
okurky sterilované,
cibule,
pepř celý,
pepř mletý,
sůl,
hořčice kremžská,
pažitka
Komentáře (16)
Jani Remková, víš u nás i poslední živočichář přešel zcela na rostlinou a tak ani to prasátko za tak v dnešní době fantastickou cenu nekoupím. Děvčata mám obavy, že díky těm "nahoře" nebudou muset tyto stránky zmizet z aktualit a nebudou se nazývat - jak jsme kdysi vařívali....no fuj Dano