Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 177 kJ / 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 37,36 g |
Vláknina | 46,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť.
Krok 2: Medzitým si nachystáme nočky/halušky: vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu tak, aby sme dostali polotuhé cestíčko, necháme odstáť, krupica napučí.
Krok 3: Na oleji osmažíme droždie, miešame. Vlejeme povarené václavky aj s vodou, osolíme, okoreníme a spolu prevárame. Lyžicou odkrajujeme kúsky krupicového cesta, hádžeme halušky do vriacej polievky.
Krok 4: Zelerovú stonku, libeček a niekoľko stoniek petržlenu zviažeme bielou niťou a vhodíme do polievky. Ochutnáme jednu halušku, ak je mäkká, polievka je hotová.
Krok 5: Servírujeme s posekanou peržlenovou vňaťou. Kto chce polievku s menej výraznou chuťou droždia, dá iba jednu kocku.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Moje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 11 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 15 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 39 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 11 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s václavkami,
recept na ničevó,
dobra polévka z vaclavek,
polévka s václavkami
Suroviny:
olej,
droždí,
houby václavky,
sůl,
pepř,
nať celerová,
nať petrželová,
libeček,
vejce,
olej,
krupice dětská
Komentáře (28)
a to poslední psané.. to ti nevěřím.. ty nejsi nepřejícná
Neviem, ako je to vlastne s hríbami - pravými, ak sa dávajú do jedla samotné, mne sa zdajú nasladlé, preto mám radšej mix lesných.
Rebi, ja som zlá, už jej ich neprajem, pretože pravé hríbky som tento rok nenašla!
ty víš proč
Andy, buď vytrvalá, kedysi manžel huby zásadne nejedol, odmietal ich aj zbierať. Teraz už so mnou behá za nimi, jedna radosť.
Maris, nedráždi s hríbkami! Jasnačka, budeš to mať chutnejšie.
Dík!
myslíš, že bych mohla dát místo václavek hříbky ?