Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 177 kJ / 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 37,36 g |
Vláknina | 46,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť.
Krok 2: Medzitým si nachystáme nočky/halušky: vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu tak, aby sme dostali polotuhé cestíčko, necháme odstáť, krupica napučí.
Krok 3: Na oleji osmažíme droždie, miešame. Vlejeme povarené václavky aj s vodou, osolíme, okoreníme a spolu prevárame. Lyžicou odkrajujeme kúsky krupicového cesta, hádžeme halušky do vriacej polievky.
Krok 4: Zelerovú stonku, libeček a niekoľko stoniek petržlenu zviažeme bielou niťou a vhodíme do polievky. Ochutnáme jednu halušku, ak je mäkká, polievka je hotová.
Krok 5: Servírujeme s posekanou peržlenovou vňaťou. Kto chce polievku s menej výraznou chuťou droždia, dá iba jednu kocku.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Moje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Nejnovější recepty
Vafle bez cukru
Přidáno před 11 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 18 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vafle bez cukru
zdraveskamcou před 1 hodinou
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 7 hodinami
Bábovka z televize
Petik05 před 8 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 9 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 9 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 10 hodinami
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 11 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 12 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 12 hodinami
Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s václavkami,
recept na ničevó,
dobra polévka z vaclavek,
polévka s václavkami
Suroviny:
olej,
droždí,
houby václavky,
sůl,
pepř,
nať celerová,
nať petrželová,
libeček,
vejce,
olej,
krupice dětská
Komentáře (28)
a to poslední psané.. to ti nevěřím.. ty nejsi nepřejícná
Neviem, ako je to vlastne s hríbami - pravými, ak sa dávajú do jedla samotné, mne sa zdajú nasladlé, preto mám radšej mix lesných.
Rebi, ja som zlá, už jej ich neprajem, pretože pravé hríbky som tento rok nenašla!
ty víš proč
Andy, buď vytrvalá, kedysi manžel huby zásadne nejedol, odmietal ich aj zbierať. Teraz už so mnou behá za nimi, jedna radosť.
Maris, nedráždi s hríbkami! Jasnačka, budeš to mať chutnejšie.
Dík!
myslíš, že bych mohla dát místo václavek hříbky ?