Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Ryby Doba přípravy: i s pečením 30 min 40 názorů

Ryby Doba přípravy: i s pečením 30 min 40 názorů

Suroviny 2-3 porce

800 g filetů tilapie
šťáva z 1 citrónu
Na hořčičnou čepici:
100 g hladká mouka
50 g másla
250 ml mléka
80 g hořčice
muškátový oříšek
petrželová nať
sůl
pepř
kousek másla (na vymazání pekáčku a po jedné lžičce na každý kousek)

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty.

  2. Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme, abychom se zbavili hrudek.

  3. Směs zhoustne, odstavíme a přimícháme hořčici.

  4. Tuto směs natřeme na filety a na každý kousek dáme lupínek másla.

  5. V předehřáté troubě pečeme na nejvyšší výkon 15-20 min.

  6. Ke konci pečení můžeme na 3-5 min pustit horký vzduch, aby nám směs na rybách zrůžověla.

Poznámka od kuchařky

Něco o samotné rybě:

TILAPIE NILSKÁ

Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.

Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.

Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)

Komentáře k receptu Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

  • Katastrophe: děkuji;-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Sice jsem trošku znejistěla, když jsem pak nikde neviděla dál, kam s citrónovou šťávou a co je to červené koření na fotkách (no jo pořád se spíš učím, tak to potřebuju někdy "polopatě"):-8... ale poradila jsem si, rybička nám na tuhle úpravu moc chutnala :yes:
    Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    nina: jí ji taky neznala a je to fakt ryba, která nemá chybu;-)

    Odpovědět

  • nina nina(neregistrovaná)

    tilapie je vynikající neznala jsem ji.mňam

    Odpovědět

  • Zuzana: Díky moc, to mám velikou radost a s tím sýrem to je super nápad:-p

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Tilapie je výborná, dělala jsem ji dnes dle Vašeho receptu. Akorát jsem ještě před dopečením posypala nastrouhaným sýrem :yes:

    Odpovědět

  • Díky moc, tak vidíš, i z pangase to jde;-). Díky za hezké foto!!

    Odpovědět

  • misza misza

    Jani:-) tvůj recept opět nezklamal;-) Výborné jídlo:-p Ještě jsem do té směsi přidala kmín a sůl. Tilapii jsem nahradila Pangasem. Posílám fotku, bodíka jsem dala.:-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Jasně:-) pak písnu, jak nám to chutnalo;-)

    Odpovědět

  • misza::-D:-D jen jsem žertovala. To musí každý zkusit. Mi to může chutnat, jinému ne.;-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Jani, však už mám recept uložený:-p O skvělé chuti nepochybuji;-):-))

    Odpovědět

  • misza: nejen vypadá;-):-D

    Odpovědět

  • misza misza

    :-O vypadá to úžasně:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61: Určitě klidně s rybou, kterou znáš a máš ráda. děkuji;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Jani - myslím, že se toto papání velmi zdařilo a tak brzy vyzkouším, tedy s jinou rybkou:yes::-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie