Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

18. 5. 2011 13:00

Suroviny

Porce: 2-3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 032 kJ / 1 203 kcal
Bílkoviny25,15 g
Tuky72,35 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,65 g
Sacharidy109,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Něco o samotné rybě:

TILAPIE NILSKÁ

Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.

Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.

Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2013 18:28

Katastrophe: děkuji;-)

Katastrophe

8. 8. 2013 17:15

Sice jsem trošku znejistěla, když jsem pak nikde neviděla dál, kam s citrónovou šťávou a co je to červené koření na fotkách (no jo pořád se spíš učím, tak to potřebuju někdy "polopatě"):-8... ale poradila jsem si, rybička nám na tuhle úpravu moc chutnala :yes:
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2012 13:54

nina: jí ji taky neznala a je to fakt ryba, která nemá chybu;-)

nina

14. 10. 2012 11:27

tilapie je vynikající neznala jsem ji.mňam

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 6. 2011 11:53

Zuzana: Díky moc, to mám velikou radost a s tím sýrem to je super nápad:-p

Zuzana

17. 6. 2011 11:29

Tilapie je výborná, dělala jsem ji dnes dle Vašeho receptu. Akorát jsem ještě před dopečením posypala nastrouhaným sýrem :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 5. 2011 12:28

Díky moc, tak vidíš, i z pangase to jde;-). Díky za hezké foto!!

misza misza

20. 5. 2011 12:18

Jani:-) tvůj recept opět nezklamal;-) Výborné jídlo:-p Ještě jsem do té směsi přidala kmín a sůl. Tilapii jsem nahradila Pangasem. Posílám fotku, bodíka jsem dala.:-)

misza misza

19. 5. 2011 12:13

Jasně:-) pak písnu, jak nám to chutnalo;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 12:09

misza::-D:-D jen jsem žertovala. To musí každý zkusit. Mi to může chutnat, jinému ne.;-)

misza misza

19. 5. 2011 12:08

Jani, však už mám recept uložený:-p O skvělé chuti nepochybuji;-):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 11:59

misza: nejen vypadá;-):-D

misza misza

19. 5. 2011 11:42

:-O vypadá to úžasně:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 10:06

Dana61: Určitě klidně s rybou, kterou znáš a máš ráda. děkuji;-)

Dana61

19. 5. 2011 10:00

Jani - myslím, že se toto papání velmi zdařilo a tak brzy vyzkouším, tedy s jinou rybkou:yes::-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie

Suroviny: tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp