Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové šátečky z tvarohového těsta

Lahodné šátečky z tvarohového těsta, plněné šťavnatou jablečnou náplní, potěší všechny vaše strávníky jako malá svačinka do ruky nebo jako sladká tečka k šálku dobré kávy. Jejich lahodná chuť vás okouzlí.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evik25 evik25

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 20 šátečků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 089 kJ /
2 650 kcal
Bílkoviny50,66 g
Tuky64,98 g
Vláknina30,45 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 352 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy450,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem (nebo teflonovou fólií). Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Tvaroh, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce, olej a cukr vypracujeme ve vláčné nelepivé těsto, které necháme chvilku odpočinout. Krok 3: Mezitím oloupeme jablka, nastrouháme je nahrubo a ochutíme skořicovým a vanilkovým cukrem. Krok 4: Těsto rozválíme a rádýlkem nakrájíme obdélníčky (já dělám 10x7 cm). Krok 5: Na půlku obdélníčku dáme jablka a druhou polovinu uvnitř 3x nařízneme. Krok 6: Přeložíme přes jablka a kraje trochu přimáčkneme k sobě. Ukládáme na připravený plech. Krok 7: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 180 °C dozlatova. Po zchladnutí sypeme cukrem.

Zveřejněno 12. 10. 2012

Poznámka autorky evik25

Já dělám z dvojí dávky, protože z jednoho tvarohu je to jak nic na to, jak dobře se to jí...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX8K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsou mňam mňam, dala jsem hladkou mouku a dovnitř Nutelu-ukládám receptík <3

Už se to peče. S těstem se pracovalo dobře, jen jsem válela společně s hladkou moukou. Krásně to voní. Děkuji za recept:-D:-K

zase jeden výborný nápad s jablky,dávám bodík:yes:

Jsou dobré a moooc :-p:-p:-p Dnes jsem je opět pekla. Doporučuji dát více jablíček.

dyk to není vůbec dobrý:-((

Diana-str: díky moc za vyzkoušení :-8 jsem ráda, že nezklamaly. My je máme taky moc rádi ;-):-p

evik25:Právě jsem dopekla:-p jsem nadšená z takového super receptu!!Recept ukládám a budu jej používat i nadále děkuji:yes::-K

marty73: jsem ráda, že chutnají, fotečka krásná. Díky za pochvalu :-8:-8;-)

Pekny a jednoduchy recept.Akorat jsem dopekla a jsou moooc dobre.:yes::yes:
Nemela jsem sice jablicka a tak jsem delala broskovove.
Diky za recept!!
Pridavam fotecku..;-)
Bodik nahoru

Šátečky dobré, oku lahodící, recept chválím.:-* Samozřejmě byly nejlepší k snězení hned upečené, pár zbylo na druhý den a už to nebylo ono. Přidávám bod.:-)

pipre: :-8:-8děkuji moc za pochvalu:-8:-) ty šátečky se jen smějí:-K:-K:-K

Tématické fráze:
šátečky z tvarohového těsta, jablkove satecky, tvarohove šatečky, tvarohove satecky z tvarohoveho testa, tvarohové šátečky s jablky, tvarohové těsto na šátečky, tvarohove těsto, tvarohove těsto s jablky, luxusní tvarohové šátečky, těsto na šátečky, bezlepkové tvarohové těsto, bezlepkové šatečky, recept na šátečky z tvarohového těsta, šátečky s jablky, tvarohové testo recept, šatečky z tvarohu, jablecne satecky z tvarohoveho testa, jablkové těsto, tvarohové šátečky bezlepkové, tvarohové bezlepkové těsto

Suroviny:
tvaroh, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, olej, cukr moučkový, jablko, cukr skořice, cukr vanilkový, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu