

Zelené paprikové lusky plněné hříbky, slaninou a masem
Suroviny 8 porcí
- 250 g mletého masa
- 100 g uzené libovolné slaniny nebo uzeného masa
- 50 g sádla
- 250 g hříbků (i jiných hub – žampiony)
- 1 velká cibule
- 2 housky
- trocha mléka nebo vývaru
- sůl
- drcený kmín
- 1 vejce
- 100 -150 g strouhaného sýru a dál pak i podle potřeby
- strouhanka podle potřeby
- 6 větších zelených paprik
- kečup (nebo 1 zeleninové lečo ve sklenici)
- libeček
- muškátový oříšek
- pohanka
- rýže
Postup přípravy receptu
Pokrájené houby orestujeme s mletým masem na sádle, na zlatavě opečené cibulce.
Uzenou slaninu si pokrájíme na kousky, přidáme k ní orestované houby a v mléce namočené housky.
Osolíme, okořeníme, dáme bylinky, přidáme jedno vejce a vše dobře promícháme. Bude –li směs řidší, přidáme strouhanku a pak přisypeme trochu strouhaného sýra.Papriky očištěné a zbavené jádřinců naplníme malou lžičkou touto hustou směsí z masa, hub, bylinek a koření.
Papriky pak narovnáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, přidáme buď kečup nebo zeleninové lečo (dala jsem lečo), ale dá se i kečup a krém Saba.
Pak posypeme vše sýrem, pokapeme tukem a upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut, ale po chvíli papriky raději přikryjte až do konce pečení v troubě alobalem, rády se chytají…
Můžeme i nemusíme zahustit, ale šťáva byla poměrně hustá a pěkná.
Kdo má rád smetanu, může i smetanu přidat.
Podáváme s rýží nebo s pohankou, zdobenou zelenou petrželkou nebo libečkem.
Poznámka od kuchařky
Pohanku i rýži jsem kořenila stejně, jako rýži. Je to obojí dobrá kombinace. Hříbky jsem měla ještě z loňského sběru zamražené od svého strýčka z chaloupky u Rakovníka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelené paprikové lusky plněné hříbky, slaninou a masem
-
ivulinka: díky ,hodná
-
Jsou nádherné
-
1974andrea: díky, klouknu se
-
Paprikovou pomazánku jsem použila a nafotila já u tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/22065-zabalena-krkovicka-s-paprikovo-krenovou-omackou/,ale není to Saba. Tahle nebyla ostrá.
-
spagetka: o.k, to je ona, je dobrá i jako pomazánka na chleba s máslem i do jídel, mne vždy dochutí, co chci, prima a díky, je to i v té omáčce ze dnes dost dobré..
-
varilamyskakasicku: jé tu znám
http://www.hame.cz/katalog/detail/?productId=7891, a hádej co - mám ji ve špajzu, že tam je ještě nějaká SABA jsem fakt nedočetla -
rebeka:Tak jsem ji Rebi ted našla teď i ve vyhledávači, zadej si papriková pomazánka SABA, je od HAMÉ.. kuk
-
spagetka: Tak jsem si zadala na vyhledávaci: papriková pomazánka SABA a ukáže se Ti tam/ jukni, je od HAMÉ/-- je tam pěkně vidět..
-
spagetka: Ne ne to není ona, je to malá sklenička mini sklenka, pošlu, jak ji uvidím.. je to papriková pomazánka, bývá i Harrisa v podobné nádobce, ale je více červená, jak ji koupím, poslu foto..
-
Ivi, teď jsi mě vysvětlením zmátla, znám omáčku Saba na dochucení zeleniny, ale to je něco jiného než poppisuješ ty...
(znám tuhle http://www.winemarket.cz/produkty/omacky-kremy/oma...) -
rebeka: to je Rebi papriková pomazánka ve skle, bud je nepálivá, nebo pálivá, malá sklenka, jak ji koupím, nafotím vyhodila jsem ji z odpadem i ze sklenicí leča, ale už zde někdo posílal foto, pošlu, jak budu mít, aneb ten paprikový krém v tubě
-
sympatický receptík,hezké foto
akorát netuším,co je krém Saba -
Jana Remkova: Je prima, tu pohanku, mám ji poprvé Jani, tak ji baštím, pry je zdravá
-
Fantom: ahojky, jukni na moucnik, z cukety, ten by Ti Fantomku chutnal, ja si klidnim nervy,
nejak hodne starostí
-
varilamyskakasicku:jo Iva už zase řádí,