Směs na topinky
Pikantní pomazánka s česnekem, sýrem a paštikou natřená na křupavé topince potěší milovníky výrazných chutí. Využijete ji jako rychlou večeři nebo pohoštění, které nezklame, ať už na topince nebo jiném pečivu.
Suroviny pro 2 porce
přibližně na 4 velké topinky
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 961 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 0,59 g |
Vláknina | 19,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 45,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
Moje poznámka
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 17 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 19 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 4 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 6 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 7 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 8 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 9 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 10 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 10 hodinami
Tématické fráze:
směs na topinky,
harissa originál recept,
směs na topinky-recept,
směs na topinku,
směs na topinky recept,
směs na směs na topinky,
pasta na topinky,
topinková směs,
topinková směs na topinky,
recept na smes na topinky,
směsi na topinky,
ostrá směs na topinky,
recept směs na topinky,
pasta na topinku,
recepty směs na topinky,
smesnatopinky,
topinky recept,
palivá směs na topinky,
na topinky,
recept na harissu
Suroviny:
sýr niva,
česnek,
paštika,
pasta harissa,
sůl,
kečup sladký,
sýr tvrdý,
topinka,
olej
Komentáře (25)
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.
Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.
Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.
Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.