Harissa - pálivá pasta

Studená kuchyně Doba přípravy: 20 minút + príprava 5 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 20 minút + príprava 5 názorů

Suroviny 1 dávka

100 g sušených chilli papričiek
6 prolisovaných stroužků česneku
2 lžičky sladké mleté červené papriky
1 hrneček (250 ml):
1/3 hrnku mletého koriandru
1/3 hrnku mletého římského kmínu
2/3 hrnku olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice.

  2. Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť.

  3. Do mixovacej nádoby nasypeme koriander, rímsky kmín, soľ,cesnak a scedené chilli papričky. Vložíme ponorný mixéra a mixujeme za prilievania olivového oleja tenkým prúdom do hladka.

  4. Vzniknutú pastu dáme do vhodných sklenených nádobiek, zalejeme tenkou vrstvou olivového oleja, vzduchotesne uzavrieme a vložíme do chladničky, kde vydrží dlhšiu dobu.

  5. Podáva sa pri izbovej teplote ako príloha ku kuskusu, vmiešava sa do jedál so zvlášť ostrou chuťou - polievky, guláše, podáva sa ako chuťovka k zelenine, marinuje sa ňou mäso, používa sa pri grilovaní hydiny a jahňaciny.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: TV paprika. Harissa je charakteristická pre Libanon, Maroko a Alžírsko.

Komentáře k receptu Harissa - pálivá pasta

Tématické fráze: chilli pasta recept domácí chilli pasta chilli pasta chilli pasta recepty pasta z chilli papriček recept pasta z pálivých paprik pasta z chilli papriček výroba chilli pasty recept na chilli pastu domácí harissa harrisa pasta z palivých paprik recept chilli pasta vyroba pasta z palive papriky chili pasta recept pasta z chilli recept chilli pasta pálivá papriková pasta pasta z pálivých papriček jak vyrobit chilli pastu