Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 922 kJ / 6 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,26 g |
| Tuky | 288,64 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 3,84 g |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 976,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto kromě mouky smícháme a mixujeme minimálně 10 minut v hrnci nad parou, dokud nám směs nezhoustne. Po sundání z páry pomalu přidáváme mouku a těsto pořádně zpracujeme. Až je těsto vláčné, zabalíme jej do potravinové fólie a necháme 30 minut odležet v pokojové teplotě.
Krok 2: Po odležení rozdělíme na 4 (příp. i více) částí. Každou z nich rozválíme na tenkou placku a na pečicím papíře pečeme v troubě na 180°C cca 5 minut. Po upečení a mírném vychladnutí si vyřežeme (pomocí formy či pokličky či čehokoliv jiného) pláty na medovník. Odřezky rozemeleme, tuto směs poté použijeme na "obalení" medovníku.
Krok 3: V 250 ml mléka smíchaném s 150 g cukrem moučkou si uvaříme vanilkový pudink. Ještě do teplého pudinku přidáme máslo a rozšleháme.
Krok 4: Do 0,5 l zakysané smetany si přidáme instantní kávu a cukr. Mně osobně tohoto krému ještě zbylo, takže jsme ho potom dojedli, protože nám velmi chutnal. Možno však udělat i z méně než 500 ml zakysané smetany.
Krok 5: Jednotlivé pláty na medovník si pokapeme vychladlým černým čajem. Poté natřeme plát jedním z krémů, posypeme ořechy a přiložíme plát druhý. Ten opět pokapeme vychladlým čajem a natřeme druhým krémem, posypeme ořechy a přiložíme další plát. Takto střídáme krémy dokud nám nezbudou žádné pláty.
Krok 6: Celý medovník (vrch, boky) si potřeme jedním z krémů, já osobně potírala krémem 2, protože mi ho hodně zbylo. Na potřený medovník nasypeme směs z odřezků tak, aby nebyl vidět ani krém, ani pláty medovníku.
Krok 7: Tento hotový dezert necháme odležet v lednici, aby nám jednotlivé pláty změkly a medovník se dobře krájel. Doporučuji nechat odležet přes noc.
Zveřejněno 22. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník by Tescoma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNmG
Moje poznámka
Medovník by Tescoma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNmG
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 20 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 41 minutami
Domácí veka
KucharkaRenata před 44 minutami
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 1 hodinou
Kanadské kuře
pesinova.k před 2 hodinami
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 2 hodinami
Slepice na paprice
vladhn před 3 hodinami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 3 hodinami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 3 hodinami
Tématické fráze:
tescoma recepty,
teskoma schutí,
tescoma.cz recepty,
tescoma schuti,
recepty tescoma,
recepty moučníky tescoma.cz,
teskoma recepty,
nova.cz tescoma recepty,
www tescoma cz recepty,
teskoma,
nova.cz/tescoma,
teskoma schuti recepty,
tescoma schutí recepty,
www tescoma cz,
teskoma vaří,
www teskoma schuti cz,
nova cz - teskoma schutí,
nova.cz/teskoma,
teskoma.cz,
tescoma schuti cz
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
med,
mléko,
soda jedlá,
koření do perníku,
máslo,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
mléko,
smetana zakysaná,
káva instantní,
cukr moučkový,
čaj černý,
ořechy mleté
Komentáře (2)