Štěpánská omáčka (moje)
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,16 g |
Tuky | 79,57 g |
Vláknina | 7,35 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 26,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
Moje poznámka
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 22 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 23 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 9 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 9 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 9 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 9 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 10 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 11 hodinami
Tématické fráze:
štěpánská omáčka z vepřového masa,
štěpánská vepřová pečeně omáčka,
štěpánská vepřová pečeně omáčka,
hovězí šťepánská omáčka,
recept na štěpánskou omáčku,
štěpanska,
štěpánská hovězí omáčka,
štěpánská roštěná,
štěpánská s rýží,
štěpánská pečeně,
štepanska omáčka k masu,
rozfofrovany ptacek,
štěpanska omáčka z vepřového,
štěpanska z vepřoveho masa,
recept štěpánská,
štepánská recept,
štěpanska hovězí pečeně,
štěpánská hovězí pečeně recept,
omacka z hoveziho masa stepanska,
štěpánskáomáčka
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
mouka hladká,
hořčice,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (17)
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno