Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Různorodé tvary plné medu a voňavého koření, oblíbené zejména u dětí, to jsou perníčky. A co teprve, když se ozdobí bílkovou polevou. S naším receptem je můžete připravit na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké.
Suroviny pro 1 dávka
asi 40 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 446 kJ / 4 409 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,14 g |
| Tuky | 147,40 g |
| Vláknina | 19,14 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 3,85 g |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 675,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku nasypeme na vál, přidáme jedlou sodu, koření, moučkový cukr a šťávu vymačkanou z jednoho citronu.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme med, do něj dáme rozpustit Heru, a do vlažného medu s tukem rozkvedláme vajíčka.
Krok 3: Vzniklou směs lijeme postupně do připravené mouky a zpracujeme těsto. Podle potřeby podsypáváme moukou. Těsto nesmí být ani tuhé, ani moc řídké.
Krok 4: Jakmile je těsto důkladně vypracované, rozdělíme jej na části a dáme do ledničky ztuhnout a odležet.
Krok 5: Troubu včas rozpálíme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 6: Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme z něj různé tvary a přenášíme je na plech.
Krok 7: Před pečením perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 8–10 minut.
Zveřejněno 28. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANWj
Moje poznámka
Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANWj
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašská kyselice
Topmoni před 16 minutami
Linecké těsto 3 2 1
kimlo před 18 minutami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Denula před 28 minutami
Veka domácí na chlebíčky
lena1403 před 1 hodinou
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 1 hodinou
Langoše z Maďarska
nomia před 1 hodinou
Buchta Rafaelo
Thebes před 1 hodinou
Domácí vánočka
JanaPav před 2 hodinami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 2 hodinami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 14 hodinami
Tématické fráze:
perníčky vánoční recept,
perníčky hned měkké,
perníčky z hery,
recept na perníčky vánoční vyzkoušený,
perníky vánoční recept,
na kolik péct perníčky,
recept na perníčky hned měkke,
vánoční perníčky recept,
na kolik stupňů péct perníčky,
perníčky ihned měkké,
recept na vanocni pernicky,
recept na pernicky vanocní,
pernicky recept,
výborné perníčky hned měkké,
těsto na medové perníčky,
pernicky s hery,
výborné vánoční perníčky,
vanocni pernicky,
vánoční perníčky recepty,
recept na vánoční perníky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
soda jedlá,
šťáva citronová,
koření do perníku,
vejce,
poleva bílková
Komentáře (28)
Děkuji za radu
a kdy se do testa pridava pernikove koreni
asi jsi tam dala málo cukru
no mně e to stáva taky
janiko.cz/pernicky/pernikhl.html
přeji krásné vánoce.