Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé americké muffiny

Pravé americké muffiny s banánem jsou vláčné, jemně sladké a krásně provoní celou kuchyň. Díky jednoduché přípravě a možnosti přidat třeba borůvky si je oblíbíte ke snídani i jako rychlou svačinu. Skvělá volba, když chcete upéct něco bez starostí.

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

candy candy

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 359 kJ /
3 671 kcal
Bílkoviny77,02 g
Tuky150,66 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,94 g
Sůl1,06 g
Sacharidy492,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky (nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou). Krok 2: Banány oloupeme a rozmačkáme. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a prosejeme. Krok 3: Vejce vyšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Krok 4: Přidáme mouku se sodou a práškem do pečiva. Můžeme přidat borůvky. Krok 5: Těsto lijeme do připravených papírových košíčků zhruba do 2/3 jejich výšky. Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 25-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do muffinu, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

Zveřejněno 3. 12. 2012

Poznámka autorky candy

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé americké muffiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rV1K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé americké muffiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rV1K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

prave som ich dopiekla a vyzeraju famozne, konecne sa mi vydarili, a su pekne vypukle :] dakujem, skusila som vela receptov ale tento vyhrava :]:-p:yes:

Díky za super recept :)) už je dělám poněkolikáté a pokaždé přidám něco jiného - čokoládu, bílou čokoládu, brusinky.. se vším jsou strašně dobré a nikdy nezbyde ani jeden :-p

Tak jsem právě dopekla a dokonce už i okusila - bohužel jsem zvyklá z receptů ubírat množství cukru (což v tomto receptu neplatí), tudíž bych je mohla mít víc oslazené, ale i tak jsou dobré. Krásně nadýchané a ten banán v nich dělá divy - je tam parádně cítit. Mouku (ze zvyku) jsem rodělila 1/2 klasické pšeničné 1/2 pohankové, takže jsou zas o něco posunuté "jinde". Borůvky jsem nepřidávala, ale navrchu posypala nastrouhanou Margotkou - udělala křupavou kůrčičku.
Závěrem: příště neubírat cukr, ale celkově u tohoto receptu zůstanu a budu pouze abgrejdovat ;-) Díky! :yes:www.toprecepty.cz

vypadají krásně..kde se dají v Praze koupit takovéhle papírové košíčky?

Candy, máš krásné foto. Ráda je někdy zkusím, protože muffiny u nás doma frčí. :yes:

Recept jsem již upravila, díky za upozornění.:yes:

Ano, peču je ve formě na muffiny i stím papírem (košíčky). :-)

Dáváš to těsto do formy na mufiny, nebo jak, není to tam psané, nakonec pak hotové to vkladáš do těch hnědých košíčků?? Dcera žije v USA, tak se jí optám, zda a jak to tam pečou, jinak hezké;-):-p:yes:

Tématické fráze:
americké mufiny, brownies muffiny, čokoládové muffiny americké, právé čokoládové muffiny, recept na pravé donuty, muffiny brownies, americké brownies recept, americké mafiny, pravé mufiny, pravé brownies, prave mafiny, americke muffiny s čokoládou, americké čokoládové muffiny, americké brownies, mufiny americke, jak se plni muffiny, pravé těsto na muffiny, americký brownies, muffiiny, americké čokoládové muffiny

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, cukr vanilkový, olej, banán, soda jedlá, kypřící prášek, vejce, borůvky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu