Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskve v listovém těstě

Šťavnaté sladké broskve v kabátku z lístkového těsta chutnají báječně. Voní skořicí a rumem a místo pecky ukrývají rozinky a piškot. Upečte je a překvapte své blízké originálním pohoštěním k odpolední kávě.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba namáčení rozinek

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba namáčení rozinek)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 869 kJ /
1 881 kcal
Bílkoviny26,18 g
Tuky119,81 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy170,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút. Krok 2: Lístkové cesto rozvaľkáme na plát. Rozrežeme na 6 štvorcov. Krok 3: Umyté broskyne rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a jamku po kôstke naplníme predom namočenými hrozienkami. Krok 4: Hrozienka v broskyni zakryjeme piškótou a piškótou smerom dole uložíme broskyne na cesto, ktoré sme predtým celé potreli rozšľahaným vajíčkom. Broskyne posypeme škoricovým cukrom. Krok 5: Cestom prekryjeme broskyňu do tvaru taštičky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 175 °C do zlata asi 20 minút. Krok 6: Vyberieme a hneď posypeme práškovým cukrom. Podávame buď za tepla alebo za studena.

TIP: Jablka v županu podle ČSN

Zveřejněno 26. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskve v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQWA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskve v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQWA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Terezko, tak toto se mi opravdu moc líbí! :-p:-p I hezky nafocený postup. Bodík 5.:yes:

:-O Výborný recept a krásně nafocený obrázkový postup.:yes: Jani, těsto drží, protože základ těsta (celý čtverec) je potřený rozšlehaným žloutkem (a proto cípy těsta, když se překryjou drží). Aktuální recept, broskve jsou teď všude.:-p Tejajo, posílám bodíka.:yes:

Je to fakt nádhera, to kdybych měla na stole..hmmmm:-p

Janka, cesto drží, veď aj jablká v župane držia. Myslím, že pokiaľ sú kompótované broskyne tvrdé, že by šli použiť.

Teda to je super! A to těsto tak drží na té broskvi? Co to s ní udělá s tou broskví? Jéé, to fakt vypadá dobře! S kompotovanou broskví se to asi nedá dělat, že?:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
broskve, listové těsto s broskvemi, broskve recepty, broskev v listovém těstě, broskve v rumu, listové těsto broskev, broskev, broskve v lístkovém těstě, zapečené broskve v listovém těstě, lístkové těsto broskev, listové těsto, broskve, listkové těsto s broskvemi, listové těsto a broskev, liskove testo s broskvemi, růžičky z broskve, lískové těsto a broskev, broskve s lískovém těstu, lístkové těsto broskve, recepty-broskve, broskev recepty

Suroviny:
těsto listové, broskve, piškoty dětské, cukr skořice, rozinky, rum, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu