Čokoláda domácí
Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 331,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 579,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Moje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Nejnovější recepty
Karpatské lečo
Přidáno před 23 minutami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 2 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 4 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 5 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí karbanátky s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z lišek
xSarka před 38 sekundami
Česnekové bagety
Bretik před 8 minutami
Domácí kmínový chleba
Palenka před 15 minutami
Muffiny s lesním ovocem
marepavla před 19 minutami
Pizza na celý plech
Bazo66 před 36 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Rosiwannabe před 54 minutami
Polévka koprová - kulajda
coolbinsz před 58 minutami
Salát s brokolicí
esstelle před 1 hodinou
Polníčkový salát
esstelle před 1 hodinou
Tématické fráze:
čokoláda recept,
čokoláda do formiček,
recept na čokoládu,
čokoláda do formiček recept,
jak udělat čokoládu,
domácí bílá čokoláda,
recept na čokoládu do formiček,
recept čokoláda,
jak uvařit čokoládu,
domácí bílá čokoláda recept,
recepty čokolada,
jak se děla čokolada,
domácí bila čokoláda recepty,
recept čokoláda do formiček,
výborná domácí čokoláda recept,
domacicokolada,
výborná domácí čokoláda,
cokolada recepty,
jak se vaří čokoláda,
domácí čokoláda bílá
Suroviny:
cukr moučkový,
tuk ztužený,
kakao,
moučka bramborová,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
mléko sušené
Komentáře (26)
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe.
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?