Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 384 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,66 g |
| Tuky | 32,74 g |
| Vláknina | 41,30 g |
| Cholesterol | 144 mg |
| Sodík | 2,71 g |
| Sůl | 6,20 g |
| Sacharidy | 33,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dostal jsem dáreček, pečící sáčky, prý ať vařím bez tuku... No, překonal jsem nedůvěru, a vyzkoušel. Nahrubo jsem nakrájel menší hlavičku zelí, do ní přimíchal pokrájené brambory, nakrájel cibuli, přidal na špalíky pokrájenou mrkev, na kostky nakrájené uzené, vmíchal rozmražené houby... Osolil, opepřil, pokmínoval.
Krok 2: A když se nikdo nedíval, přidal dvě lžičky rozpuštěného husího sádla.
Krok 3: Vzniklou směs jsem dal do pečícího sáčku, a na stupeň 4 v plynové troubě, na plechu, pomalu dusil, či jak to nazvat. Něco málo přes hodinu.
Krok 4: Výsledek mne mile překvapil, prolnutím chutí, vůní. Asi budu pečící sáčky používat častěji! Příprava jednoduchá, akorát jsem furt do trouby čuměl, nevěříce tomuto způsobu přípravy.
Zveřejněno 27. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXGK
Moje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXGK
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
čirůvka dvoubarvá recepty,
čirůvka dvoubarvá recept,
zelí s houbama,
recept čirůvka dvoubarvá,
čiruvka dvoubarvá,
hřiby se zelím,
bramborové špalky s uzeným,
pecici sacky jak pouzivat,
vepřové nudličky v pečícím sáčku,
recepty z čirůvky dvoubarvé,
atlas hub sk,
houby havelky mám ráda maso recepty,
zelí s hřiby,
pečicí sáčky co a jak v nich péct,
červené zelí s brambory a uzeným,
jak udělat zelí ze sáčku,
co udelat z ciruvek,
zelí s hřibama,
mohu péct uzené maso?,
čirůvka havelka na kmíně
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
krkovice uzená,
houby,
mrkev,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín celý,
tymián sušený
Komentáře (35)
Kadliku, po holubinkách se mi stýská už mnoho let. Naposled jsem je jedla, když žil ještě můj otec a jemu jsem věřila, že od něho je mohu jíst. Od té doby jsem si netroufla ochutnat od nikoho.
Andrej, dobře ti tak.
Já si jednou zakoupila takovýto sáček s kořením na kuře - bylo to moc fajn až na to, že se sáček spálil a odstraňovali jsme jeho černé kousky ještě při obědě.