Kuřecí křidélka v jeřabinové "vomatlávce"

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 21 názorů

Suroviny

10 kuřecích křidélek
3 lžíce jeřabinového džemu
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce husté sójové omáčky
1 lžíce balzamikového krému
3 stroužky česneku
1 lžička chilli omáčky
sůl
čerstvý křen
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka oddělíme v kloubech a špičky odstraníme (můžeme je použít na vývar).

  2. Smícháme jeřabinový džem, sójovou omáčku, olivový olej, balzamikový krém, chilli omáčku a česnek utřený se solí.

  3. Dobře prošleháme.

  4. Maso osolíme a na několik hodin naložíme do připravené směsi.

  5. Troubu rozehřejeme na 250°C. Křidélka rozložíme na olejem vymazaný plech a přelijeme zbylou marinádou.

  6. Pečeme zhruba tři čtvrtě hodiny, na začátku přikryté alobalem.

  7. Servírujeme posypané čerstvě strouhaným křenem.

Poznámka

Vzhledem k včerejšímu datu jsem pokrm podávala s brambůrky ve tvaru srdíček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí křidélka v jeřabinové "vomatlávce"

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jeřabinová marmeláda jeřabinová omáčka jeřabinový džem kuřecí křídélka omáčka jeřabinová vomatlávka jeřabinový džem recept kureci kridla v testicku omáčka z jeřabin jeřabinová ,marmeláda jeřabinová omáčka recept jeřabinová marináda kuřecí křidélka recept jak vypadá balzamikový krému kuřecí křidélka recepty jerabinova omáčka k masu recepty jeřabinová omáčka jerabinova vomatlavka jeřabinove recpty kde koupit jeřabinový džem