Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku

mika59 Kuchařka: mika59

Doba přípravy: 45-50 3 - 4 porce Bramborová jídla 15 názorů

Suroviny

600 g syrových brambor
500 g kysaného zelí
100 a anglické slaniny
1 velká cibule
sádlo
kmín
sůl
pepř
špetka oregána
trochu sušené papriky
sáček na pečení
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, cibuli na osminky, slaninu na kostky.

  2. Zelí pokud je dlouhé překrájíme a lehce vymačkáme.

  3. Brambory, osolíme, okořeníme a dáme se zelím, slaninou a cibulí do sáčku.

  4. Přidáme změklé sádlo a pořádně promícháme.

  5. Sáček uzavřeme a nahoře uděláme 5-6 dírek.

  6. Položíme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C 45-50 minut.

  7. Asi deset minut před koncem sáček nahoře nařízneme (pozor na páru) a dopečeme do křupava.

Poznámka

Sádlo si určete podle slaniny, já jsem měla hodně libovou, tak jsem dala plnou lžíci. Je to v celku rychlé jídlo bez nádobí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 951 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    popoluska340: ;-):-K Díky:-Ki za pěknou fotku;-)

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Dneska som opet robila tuto dobrotu.Je to dobre,rychle,a mne to velmi chuti.Len skoda,ze manzel taketo nechce jest.On mal jaternicku+ krvavnicku s kyslou kapustou a chlebik.

    Odpovědět

  • Kamila S. Kamila S.

    Výborné :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Svetlana: Je třeba to vyzkoušet, jídlo zůstane šťavnaté, hlavně maso a nemusí se podlévat. A konečně, sáček vyhodíte a pekáč se nemusí umývat. Je to bez nádobí. Takhle se už peklo před třiceti lety.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...možná se zeptám hloupě, ale jaký je rozdíl mezi brambory pečenými v sáčku a brambory pečenými v pekáčku v troubě?...

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Rychlé, jednoduché a chutné jídlo:yes:;-)

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Taketo receptiky milujem,sacok mam doma,este som v nom nepiekla,zajtra ukuchtim.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Jo, sáček na pečení je fajn, akorát v něm nedělám dírky

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p V sáčku občas dělávám, přidat zelí mě ještě nenapadlo:yes::-K

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Mňam, všechno co mám ráda v jednom :-), určitě vyzkouším :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Andrejko děkuji za záskok :-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Lump01:Ano, prodávají se pečící sáčky různých velikostí ;-)

    Odpovědět

  • Lump01 Lump01

    Zajímavé,asi se zeptám hloupě,jaký sáček?Je nějaký na pečení?Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • dixinka dixinka(neregistrovaná)

    brambory se zelím,se zelím kyselým...,to si zítra dáme a přidáme tam salám

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    Dobrý nápad:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené brambory se zelím brambory se zelím brambory se zelím a slaninou brambory pečené v sacku bramboráky se zelím pečené v troubě brambory pečené se zelim pečené brambory se zelím a slaninou sáček na brambory ppecene brambory se zelím sáčky na pečení recept brambory pečené brambory v troubě se zelím pečený bramborák se zelí pečené brambory ze zelím bramborák pečený v troubě se zelím brambory se slaninou a zelim smažené brambory zeli pečené bramboráky se zelím pecene brambory se zelim slaninou recept pečené zelí se slaninou zelí na se slaninou

Zapomněl/a jsem heslo