Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a uvaříme asi 15 minut v osolené vodě, musí být poloměkké. Poté je necháme vychladnout.
Krok 2: Zapékací talíř vymažeme sádlem. Každý brambor zbouchneme = praštíme brambor pěstí lehce do placata – ne úplně na placku :-) Brambory opět pomastíme domácím sádlem, posypeme rozmarýnem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Takto zbouchnuté a upravené brambory přendáme na zapékací talíř.
Krok 3: Troubu necháme rozehřát na 220 stupňů, kde pečeme brambory, než krásně zezlátnou.
Zveřejněno 9. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Moje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 15 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Tématické fráze:
brambory s rozmarýnem od jamie olivera,
tv pohoda recepty,
tv.pohoda recepty,
brambory monika,
tv slicer plus,
recepty tv pohoda,
tv pohoda.cz recepty,
jamieho úžasné pečené brambory,
top recepty z brambor,
recepty z brambor,
www tv.pohoda cz,
brambory se sadlem,
recepty jamieho olivera do 15minut,
slicer plus diskuze,
tv slicer plus diskuze,
brambory v pohodě,
brambora monika,
recept na brambory,
lyonské brambory,
tv pohoda, recepty
Suroviny:
brambory,
sůl,
rozmarýn,
ořech muškátový,
sádlo
Komentáře (16)
Tvoje fotka je úžasná, připomněla mi dětství. Když babička dělávala škubánky a zbyli, tak z nich udělala placičky a opekla je na sádle, měli přesně takovou barvu, jako na tvé fotce
Zde máte díl, kde je připravuje
http://www.ulozto.cz/xLUZu8f/jamieho-rodinne-vanoc...