Marcipán z marshmallow
Domácí marcipán z marshmallow je rychlá a snadná alternativa ke klasickému marcipánu. Stačí jen pár surovin a během chvilky vytvoříte jemnou, tvárnou hmotu ideální pro zdobení dortů, cukroví nebo modelování jedlých dekorací.
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipán z marshmallow
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ68
Moje poznámka
Marcipán z marshmallow
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ68
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 16 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 16 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 16 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 4 hodinami
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 6 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 7 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 7 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 9 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 9 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 9 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
marcipan recept,
marcipán,
recept na marcipán,
maršmelou,
marcipán z bonbonů,
marcipánové ozdoby na dort,
potahovací hmota z marshmallow,
ozdoby z marcipánu,
potahovací hmota na dorty,
recept na fondan z maršmelou,
hmota z marshmallow,
maršmelou hmota,
marshmallow hmota,
potahovací hmota marshmallow,
potahovací hmota s marsmelou,
maršmelou bonbony,
marcipán z maršmelou,
maršmelou recept,
marcipán s maršmelou,
potahovací hmota z bonbónů
Suroviny:
marshmallow,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
mandle hořké,
mandlové aroma
Komentáře (49)
A ještě někde dole jste psala že se ozdoby nesmí dát do lednice - že by zvhly. To platí jen na ozdoby, nebo celý potažený dort dá do lednice můžu???
Díky moc za odpovědi.
Nevím, jak je tvůj dort velký , jak je vysoký, jak jsi zručná při potahování dortu - tj. jak tence hmotu dokážeš rozválet a na dort ji přenést. Pokud je hmota silnější, je to jednodušší, pokud je tenká, může se protrhnout. Takže jen informativně lze říci, že na potažení klasického dortu o průměru asi 23 cm, by ti mělo stačit asi 1,5 sáčku zn.JOJO. Pokud nemáš žádné zkušenosti s potahováním dortu, doporučla bych ti, aby sis udělala marcipán a pak si zkusila "potáhnout" třeba obrácený hrnec. Marcipán nezničíš a můžeš zkoušet tak dlouho, až se to povede! Možná, že na tvůj dotaz bude reagovat ještě někdo zkušenější a dozvíš se víc. Jinak ti přeju, ať se zadaří!