Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Vepřové srdce má jemnou a měkkou texturu, která se perfektně hodí pro dušené pokrmy. Připravte jej s dušenou mrkví a hráškem a určitě nešlápnete vedle. Podávat můžete s vařeným bramborem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 150 min

160 min (10 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 444 kJ /
823 kcal
Bílkoviny11,55 g
Tuky43,20 g
Vláknina29,30 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 802 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy82,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce umyjeme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do změknutí asi 90-120 minut. Poté srdce vyjmeme a vývar necháme stranou. Krok 2: Do druhého kastrůlku dáme máslo a na něj vysypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Krátce zarestujeme a po částech přidáváme vývar z vařeného srdce. Krok 3: Vaříme asi 15 minut a přidáme hrášek, med, cukr, sůl (ne moc, vývar je slaný!), mletý pepř a citronovou šťávu. Chuť musí být vyvážená tak, jak ji máme rádi. Krok 4: Ve troše vývaru rozmícháme mouku a vlijeme k zelenině, aby se šťáva zahustila. Povaříme dalších 10 minut. Krok 5: Uvařené srdce nakrájíme na plátky a přidáme je k mrkvi. Necháme již jen prohřát a můžeme podávat.

TIP: Oblíbené pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 19. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pěkné :-p;-):yes:

Bibinka: OK ;-) Díky, budu se snažit, aby se povedlo :-8

be.amenity:Martino, krom těch brambor by možná mohly být těstoviny, jestli je máte rádi, nebo bramborové či houskové knedle. Tak ať se ti to povede a ať si pochutnáte;-):-p

Moc pěkný nápad :yes::yes::yes: Dnes jsem koupila srdce a večer jdu na to :-) Jen jsem se chtěla zeptat, jaká by byla ještě možná jiná vhodná příloha? :-)

Dana61: Dando,děkuji ti;-)

to prostě nemá chybu:yes::-D mňam:-p

Všem vám děkuji:-K

Bibinko i u nás je vepřové srdíčko ve velké oblibě:-*Moc hezky jsi ho připravila:-p:yes::-K

Prima receptík:yes::yes:

nofrona: Nofronko, já to srdce pomalila v PH ve slané vodě a kdybych PH neměla, tak ho dám vařit do papiňáku, pak to netrvá tak dlouho, já měla srdce takové spíš větší;-)

moc krásný recept, já srdíčko, mrkev, hrášek můžu. Máš moc krásnou fotečku Bibinko. Bodík ráda posílám:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K

tak to druhé foto je dokonalé, moc hezké to máš;-):-):yes::yes:

Srdíčko a mrkvička, pro mě super nápad:yes::yes:
pochutnala bych si:-p
Já jen kupuji srdíčka ty nejmenší;-), kratší dobu se vaří;-)

Moc hezky upraveno, krásné foto:-p:-p:-p;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové s mrkví a hráškem, vepřové srdce, vepřové srdce recepty, recept na vepřové srdce, vepřové na mrkvi, vepřové v mrkvi, omáčka z vepřových srdcí pro ph, dušené vepřové srdce, srdce s mrkví, jak dlouho se vari veprove srdce, vepřové s mrkví, dušené vepřové srdíčko, vepřové v mrkvi s hráškem, dušené vepřové s hráškem a mrkvi, vepřové s hráškem a mrkví, vepřové plátky s hráškem a mrkví, smažené vepřové srdce, vepřové na mrkví a hrasku, vepřové na dušené mrkvi a hrášku, vepřové platky na hrasku a mrkvi

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, hrášek mražený, mouka hladká, med, šťáva citronová, máslo, cukr krystal, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu