Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč s pistáciemi

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 255 kJ /
2 929 kcal
Bílkoviny31,37 g
Tuky140,41 g
Vláknina30,85 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy369,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrcené sušenky smícháme s moukou, solí a cukrem, zapracujeme máslo a olej. Krok 2: Těsto namačkáme do koláčové formy a vytvoříme nízké okraje. Dáme na chvíli do lednice. Krok 3: Marcipán si rozválíme na co nejtenčí placku tak, aby se nám co nejpřesněji vešla do koláčové formy a opatrně marcipán přendáme na těsto. Krok 4: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Asi 3 jablka nahrubo nastrouháme a poklademe rovnoměrně na marcipán. Zbytek jablek pokrájíme na tenké plátky, které hustě klademe vedle sebe. Vrch jablek potřeme rozpuštěným máslem a posypeme rovnoměrně třtinovým cukrem. Krok 5: Pečeme na 180 stupňů cca 50 minut. Jablka musí být krásně zlatavá. Krok 6: Ihned po vyndání z trouby vrch koláče potřeme rozehřátým džemem smíchaným se lžicí šťávy nebo likéru a posypeme pistáciemi. Necháme zcela vychladnout.

Zveřejněno 24. 1. 2013

Poznámka autora katyvypl

Recept je z časopisu Katka nejlepší recepty - jež je za mým koláčem na fotce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL7G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL7G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ta závěrečná úprava se mi moc líbí:-*Koláček máš nádherný:-p:yes::-K

Koláč máš hezčí jak v časopise:yes:s tou soutěží máš pravdu:-Sčlověk nemá šanci a taková krása mi unikla:yes::yes:

Alexiss:taky jsem dělala podobný, jen jablíčka se ukládala na uvařený pudink a taky:yes: a potírala řídkým karamelem:-8 sladké, ale dobré:-*

senky:fakt krásný,to náledí udělá marmeláda s likérem na horký koláč-dělám velmi podobný z Apetitu-teplý k vanilkové zmrzlině nemá chybu :-p

Vypadá skoro jako na obrázku...super :yes::yes:ukládám:-K

Krásný koláček:yes::yes: jakoby s náledím:-K:-K;-)

katyvypl:Ještě 9 dní;-):-)
a nemáš za co, už jsem si ho uložila:yes:

nofrona: Děkuju! ;-) Mě právěže taky hrozně mrzí, že se tady teď ty recepty míhají jako na běžícím pásu a člověk nemá šanci stihnout všechny skouknout, třebaže některé by stály za to... ;-(

Tak tohle jsem našla jen díky komentářům:-S
Krásný, ba krásnější než na fotce:yes::yes:
posílám bod a už ať je po;-)

Moc vám děkuju, holky! :-K Myslím, že si tenhle koláč u nás najde stálé místo, je to teda slaďák, ale famózní. :-D

Koláč je krásny:yes: Samozrejme, bod.

Krasny recept, ktery zaslouzi bod.

Krasny recept, ktery zaslouzi bod.

Tématické fráze:
koláč s pistáciemi, koláč z rozdrcených sušenek, kolac s pistácie, disvideorecepty, jablkový koláč že sušenek, pistácie koláč, recept na koláč z časopisu katka, koláč rozdrcené sušenky, jablkový koláč, pudink, sušenky

Suroviny:
sušenky, mouka hladká, sůl, cukr třtinový, máslo, olej, marcipán, jablko, máslo, cukr třtinový, marmeláda meruňková, šťáva jablečná, ořechy pistáciové nesolené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu