Pražená cizrna
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní sešlost, oslavu, nebo k televizi je to moc dobré a zdravé mlsání.
Postup přípravy
Krok 1: Okapanou, suchou cizrnu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, kořením, promícháme a vysypeme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: Vložíme do předehřátě trouby a pečeme při 200 °C do křupava.
Krok 3: Během této doby cizrnu několikrát promícháme.
Krok 4: Takto upravenou cizrnu můžeme konzumovat samostatně nebo přidávat do polévek. Místo římského kmínu můžeme použít i jiná koření.
Zveřejněno 1. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražená cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JqK
Moje poznámka
Pražená cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JqK
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 minutami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
HavranPB před 10 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 13 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 13 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 13 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 14 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 14 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 15 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 15 hodinami
Tématické fráze:
cizrna recepty,
cizrna recept,
cizrna na sladko,
cizrna v receptech,
opražená cizrna,
jak se vaří cizrna,
cizrna,
jak dlouho se vaří cizrna,
recepty z cizrny,
recept na cizrnu,
top recepty cizrna,
cizrna k televizi,
cizrna recepty na sladko,
cizrna top recepty,
recept cizrna,
cizrna oprazena,
recepty na cizrnu,
cizrna s kořením,
cizrna upražená,
recept z cizrny
Suroviny:
cizrna,
olej olivový,
sůl,
římský kmín mletý
Komentáře (21)
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory.
ArmDra: Jsem rada, ze jste si pochutnali..