Suroviny
Porce: dle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 006 kJ / 1 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,36 g |
Tuky | 57,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 700 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. část: 1kg vepřové plecko, lžíce solamylu, 2 vejce, sůl, pepř, kari dle vlastního uvážení a nechat uležet cca hodinku.
Krok 2: 2. část: Připravíme si 1 litr vody, do ní dáme velkou hrst sušených hub a 2 kostky masoxu, povaříme (necháme vychladnout).
Krok 3: A nyní si v pánvičce rozpálíme olej a dáme na to část 1. a prudce opečeme cca 10 minut (často mícháme).
Krok 4: Potom na to nalijem část 2. a přidáme hrst pórku a vše dusíme cca 30 minut.
Zveřejněno 2. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žvej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wg5w
Moje poznámka
Žvej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wg5w
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 3 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
zvejzuzu,
švejžužu,
žvej žu žu,
žužu recept,
žužu,
švej-ču-žou,
švejžužu z vepřové kýty,
švej šu žu,
čína s jidášovým uchem,
šuej žužu,
sveižužu,
zvej zu zou,
recepty s jidášovým uchem,
zvej ču žou,
žvej-žu-žu,
recept na žužu,
vepřové švej ču zu,
svej zuzu,
žvej-žužu,
švej-ču žou recept
Suroviny:
plecko vepřové,
vejce,
solamyl,
sůl,
pepř,
koření kari,
masox,
pórek,
houby sušené,
olej
Komentáře (18)
Dovolím si to udělat rozklikávací
Jinak jste zprznila recept na mu-šu - vepřové se zelím a houbami - ovšem s jidášovým uchem, nikoliv s libovolnými houbami. Z koření sem patří zázvor, chilli, česnek a sečuánský pepř.
O tom jak je to se žvejžužu - viz článek
www.cinsky.cz/index.php?page=comments&id=183&lang=cs
Co se týče receptu, taky. Po prvé jsem v něm objevila curry koření, které v čínské kuchyni není známe a nikdy se v čínských jídlech nepoužíva.