Suroviny
Porce: 15 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 278 kJ / 5 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,92 g |
Tuky | 143,84 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 968 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 952,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít.
Krok 2: Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut.
Krok 3: Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout.
Krok 4: Povrch potři bílky a posypej mákem.
Krok 5: Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Jlj
Moje poznámka
Briošky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Jlj
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 15 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 23 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno 14. 10. 2025 11:38:37
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 34 minutami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 47 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 4 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 15 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 18 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 19 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 20 hodinami
Tématické fráze:
co se zbylým makem,
briošky recept,
velikonocni briošky,
drobenková buchta s meruňkami,
brijožky s mákem,
čočková mouka recepty,
orechova brioche,
domácí briošky s makem,
briošky s krémem,
briošky top recepty,
briošky s krémem recept,
recept na velikonoční briošky
Suroviny:
droždí,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
žloutek,
tuk hera,
tuk,
bílek,
mák
Komentáře (3)