Cikánský guláš

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Dietní recepty , DIA, Redukční 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

2 lžíce oleje
100 g cibule
1 PL octa
300 g libového hovězího masa
nejlépe krk nebo kližka
1- 2 lžičky papriky
sůl
česnek (1 stroužek)
kmín
majoránka
1 bobkový list
2 PL rajské šťávy nebo trochu protlaku
1 PL hladké mouky
50 g rajčat - volitelné
1 paprika (50 g) - volitelné
1 sladkokyselá okurka - volitelné
pálivá paprika - volitelné
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do červena nadrobno nakrájenou cibuli, pokropíme lžící octa, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme je, osolíme, posypeme paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.

  2. Během dušení do omáčky přidáme trochu kmínu, majoránky, bobkový list, utřený nebo drobně pokrájený česnek, nakonec přidáme 2 lžíce rajské šťávy nebo trošku protlaku. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a rajskou šťávou. Vrátíme maso a prováříme asi 20 minut.

  3. Nyní můžeme přidat i rajčata (spařená, oloupaná a pokrájená), papriku zbavenou jádřince. nakrájenou na nudličky, kyselou okurku. také nakrájenou na nudličky a podle chuti doplníme pálivou paprikou. Nakonec dochutíme podle potřeby.

  4. Guláš podáváme s dušenou rýží, vařenými brambory, těstovinami nebo s chlebem.
    Je to odlehčená verze bez klobásy, dělaná jen na trošce oleje.
    1 porce * kcal=361 * T=26.7 * S=8.6 (T=tuky, S=sacharidy)

Poznámka

Guláš je výborný, i pro ty, kteří nemusí držet žádnou dietu a pokud "nehlídáme linii", přidáme i pokrájenou klobásu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Cikánský guláš

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Děkuji za hezký komentář :-8 a s tím česnekem to je naprostá pravda, ;-) ten jedn stroužek je tak akorát pro žlučníkáře :-O a to nikomu nepřeju. Ale myslím, že si ten receptík každý upraví podle své chuti a zvyklostí:-D:yes: Díky a zdravím!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky super receptík,akorát bych dala více stroužků česneku,jeden mi přijde na to množství málo;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo