Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky z krupice

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kobli1974

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 528 kJ /
1 799 kcal
Bílkoviny60,32 g
Tuky31,91 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy310,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, másla, cukru, kvasnic uděláme kvásek. Potom do mísy dáme krupici mouku vejce a sůl. Přilijeme kvásek a uděláme těsto (je řidší nelekni se). Těsto necháme na teplém místě vykynout (až zdvojnásobí svůj objem) uděláme knedlíky které plníme ovocem. Krok 2: Do vroucí vody vkládáme knedlíky a vaříme přesně 7 minut bez zvednutí pokličky (když ji zvedneš knedlíky se zdrcnou). Podáváme posypané žemličkou, kakaem s cukrem nebo i mákem.

Zveřejněno 15. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZGo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZGo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

brtna:tento recept je dělaný už spoustu let zdědila jsem ho od mé babičky a je opravdu výtečný :-))

Dělám také z dětské krupičky, bez přidávání mouky a polovičního množství mléka( toto množství se mi zdá opravdu hodně) a raději vařím v páře

Mamka dělala knedle jen krupice, bylo to výborné:yes::yes::yes:

Hmm, z krupice jsem je ještě nedělala.;-)

Tématické fráze:
knedlíky z krupice, kynuté knedlíky z dětské krupičky, knedlík z krupice, kinuté knedlíky, krupicový knedlík, knedlíky z krupičky, kynuté knedlíky z krupičky, ovocné kynuté knedlíky z dětské krupičky, knedlíky z dětske krupice, kynuté knedle, třešnové knedlíky z dětské krupice, kynuté ovocné knedlíky z dětské krupičky, kynute knedliky detska krupicka, kynutý knedlík z dětské krupičky, kynuté ovocné knedlíky z krupice, kynuté krupicové knedlíky, knedliky z detske krupicky, kynuté knedlíky s dětské krupičky, krupice knedlíky, knedlíky krupice

Suroviny:
mléko, máslo, kvasnice, cukr, krupice dětská, mouka polohrubá, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu