Sladká krupice v trojobalu

magdalenka Kuchař:

Bezmasá jídla 17 názorů

Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů
514

Suroviny

500 ml mléka
cca 100- 120 g krupice
špetka soli
2 PL cukru
1 vanilkový cukr
olej na smažení
Na obalování:
mouka
vejce
strouhanka
na servírování
práškový cukr
skořice
meruňkový džem (nebo jiný)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mlieko so štipkou soli, cukrom a vanilkovým uvedieme do varu, vsypeme krupicu a uvaríme veľmi hustú kašu.

  2. Vylejeme masu na pečiaci papier, mokrým nožom uhladíme na hrúbku niečo vyše 1 cm. Necháme dobre vychladnúť a stuhnúť v chlade.

  3. Stuhnutú krupicu vykrajujeme na ľubovoľné tvary, obaľujeme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme na oleji.

  4. Ukladáme na papierový obrúsok odsať olej, na tanieri sypeme práškovým cukrom a škoricou. Polejeme zriedeným teplým džemom. (Džem s trochou vody zohrejeme v mikrovlnke.)

  5. Môžeme podávať aj s riedkym vanilkovým pudingom a pod.

Poznámka

Recept na toto jedlo by som zaradila medzi "rodinné striebro", nikde inde som sa s ním nestretla a spomenula som si na neho náhodou.

Môže byť, že ho poznáte pod nejakým iným názvom, my sme ho doma volali len "rizika"... (možno pôvodne to bola "grizika", gríz=krupica) Sporadicky nám to mamka robila na večeru, ako deti sme to milovali.

Je to naozaj jednoducho dobrota...a keď nás honí Mlsná...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladká krupice v trojobalu

  • casino casino

    yanull:
    Myslím, že na to PANKO dřív nebo později někdo kápne - neměla by to být taková věda (zmíněné hostie, to byl pouze chuťový vjem). Když jsem rozhodil sítě, tak mi známí z It. psali, že tam se cosi podobného dělá z toustového chleba zbaveného kůrek; tam ale mají různého bílého pečiva hafo a všechno je to chleba (pane), že:-)
    No, asi by pečivo nemělo být "na pepř", ale kdo chystá strouhanku z ne úplně suchých rohlíků tak ví, že to není žádná brnkačka...:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull

    casino: Tento recept se chystám vyzkoušet též. Bude to experiment, ale protože doporučovanou strouhanku nemaje, odložila jsem si k tomuto účelu čtvrtku domácí vánočky, kterou jsem nechala usušit a rozmixovala. Mám i hostie, které používám k jednomu druhu cukroví, ale ty by se krapet prodražily, ale můžu jich jako pokus trochu použít a uvidím, jak se obojí osvědčí ;-).

    Odpovědět

  • casino casino

    I když je venku 15° pod mínusem, tak jsem krupici zatím ještě do tří vrstev nebalil, ale už mám nakoupeno (nééé že su v lihu):-D
    Nechci tady moc plevelit (magdalenka: snad promine) ;-) ale PANKO nebude z něčeho takového co si u nás představujeme pod pojmem "chleba": chuťově se PANKO blíží spíš hostiím, které jsou v podstatě bez chuti...
    A že vám naše klasická strouhanka vyhovuje?
    Jj, může bejt:-) ale pokud nevyzkoušíte obalit před smažením dačo v PANKO, pak nemáte nic pro porovnání a nevíte wcg a o co přicházíte :-) A co se ceny týká - nemusí být každý den posvícení...:-)
    Rád bych na topreceptech uvedl PANKO v širší známost, ale nevím jak na to;-(
    No, možná se PANKO chopí zdejší přebornice ve vkládání podobných rcp a zahltí topky "novými" recepty kde místo do strouhanky, rafinovaně obalí do PANKO, že ;-):-):-D
    https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=v...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: Ale možná by šlo ze staršího chleba ostrouhat kůrku a pak zbytek nastrouhat. A je to zdarma, jen tedy práce navíc s tím ostrouháním kůrky :-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    nanny: som na tom podobne.:-8

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    magdalenka: Dekuji ,tak to neni levna zalezitost a musim rict,ze jsem cele roky spokojena s obycejnou strouhankou:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    nanny: citujem z obchodu s ázisjkými potravinami:
    "Panko strúhanka - panko je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť"
    (Pre zaujímavosť-u nás stojí 200 g asi 2,50 éčka.)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    magdalenka: Muzu se zeptat,co to je Panko strouhanka?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    casino: teším sa na reakciu. Panko nepoužívam, zdá sa mi predražené.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, k osmažené krupici jsem se dopracoval přes polentu, ale v trojobalu jsem dělal pouze polentu:-)
    Vyzkouším krupici obalit v Panko strouhance.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3To muze byt moc dobre.Tady se rika krupici ;grizmeel.Tak asi to bude ten griz-krupice.Ja mam strasne rada krupicovy puding.:-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    A vďaka za záujem, potešil ma.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    yanullka, nevidím dôvod, prečo by to nešlo. Zvyknem bežne opekať kukuričnú kašu (kukuričná krupica varená vo vode). Len to musíš uvariť veľmi hustú kašu a nechať dobre vychladnúť, stuhnúť aj niekoľko hodín. Pri tomto recepte však ide o to, že v chrumkavom strúhankovom obale máš jemnú sladkú hmotu.

    Odpovědět

  • maris maris

    To není rodinné stříbro, ale rodinné zlato;-):-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tak na tohle mám chuť - teď hned:-8:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo