Krupice s vanilkovou smetanou a ovocem

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 17 názorů

Suroviny

250 ml mléka
1 vanilkový lusk
35 g krupice z tvrdé nebo polotvrdé pšenice
50 g cukru
150 ml smetany ke šlehání
800 g červeného ovoce:
jahody
maliny
rybíz
borůvky
ostružiny
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr a pak už nesladíme).

  2. Mléko přivedeme k varu, nasypeme krupici a potom cukr. Mícháme vařečkou a vše udržujeme asi 10 minut těsně pod bodem varu.

  3. Kastrůlek sejmeme ze sporáku a zakryjeme jej alobalem, aby se nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout, pak přimícháme smetanu, odstraníme vanilkový lusk, kastrůlek zakryjeme pokličkou a dáme do chladničky.

  4. Očištěné ovoce rozdělíme do pohárů, doprostřed dáme krupicovou směs a ozdobíme ovocem.

Poznámka

Pokud chcete ušetřit čas, můžete si krupici připravit den předem a uložit do chladničky. Pro děti můžete ovoce posypat moučkovým cukrem.

Dezert lze připravovat z nejrůznějšího sezónního ovoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krupice s vanilkovou smetanou a ovocem

1 2

Tématické fráze: krupice recept pečená krupice krupice s ovocem jak se vaří krupice dezert z krupice recept krupice mléčná krupice recept pečená krupice s ovocem krupice na studeno krupice krupice pro děti pochoutka z krupice pochoutky z krupice krupice recepty recepty z krupice mléčnávanilková krupice recept dezerty z krupice krupice na studeno s ovocem krupice pecena krupice pecena

Zapomněl/a jsem heslo