Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové kuře

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 487 kJ /
355 kcal
Bílkoviny6,52 g
Tuky30,74 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 79 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy12,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí horní stehna vykostíme, osolíme a potřeme hořčicí. Na vzniklý plátek položíme šunku a řapíkatý celer. Sepneme párátky, pokmínujeme, dáme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme dorůžova. Krok 2: Celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Krok 3: Přidáme mouku a ještě chvilinku restujeme, až mouka zežloutne. Zalijeme vývarem a provaříme. Krok 4: Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, lžičkou hořčice, solí a pepřem. Krok 5: Nakonec přidáme cca 3 lžíce mléka, nebo smetany a rozmixujeme ponorným mixérem.

Podáváme s bramborem, nebo knedlíkem.

Zveřejněno 16. 2. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můj experiment. Omáčku jsem trošku prodiskutovala s Bahulou, ale nakonec jsem ji udělala malinko jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Celerové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgLX

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Celerové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgLX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

voní to celerem až sem:-D určitě velmi dobré:yes::-D

senky: ano, z kůží;-)

Zajímané:yes::yes: Jani, kuřecí stehno nechalas s kůží:-?

Ta omáčka bude chuťově zajímavá:yes:

marianneL. 16. 2. 2013 17:14
To vypadá bájo:-p:yes:

Celer jakýkoliv, v jakékoliv úpravě můžeme :yes: zítra vyzkouším!

vůbec to nevypadá špatně, omáčka bude dobroučká a masíčko krásně šťavnaté;-):-p:yes: hezký recept:-):yes:

Tématické fráze:
kuře s celerem, kuře na celerové omáčce, kure v celerove omacce, celerové kuře, kuře celerová omáčka, kure na celeru, pečené kuře s celerem, kure a celerova omacka, kure s celerem recept, kure pecene s celerem, kure v celeru, recepty kuřecí s celerem, kuře v cerelové omáčce, recept kuře s celerem, kuře na celeru se smetanou, kure s celerovou omackou, vařené kuře v celerové omáčce, celerová omáčka s kuřecím, kuře s s celerem, celerová omáčka na kuře

Suroviny:
stehno kuřecí, celer řapíkatý, šunka, hořčice, sůl, kmín celý, vývar masový, bulva celerová, máslo, mouka hladká, šťáva citronová, hořčice, cukr, sůl, pepř, mléko, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]