Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Moje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky s karamelovým krémem a malinami
Přidáno před 3 hodinami
Květákový mozeček na topinky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z brambor a květáku
Přidáno před 3 hodinami
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový máslový koláč
martiline před 23 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 54 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 2 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 3 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 4 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 7 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 7 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 7 hodinami
Tématické fráze:
aby nebylo cítit droždí,
pečivo s prefermentem,
pečení- proč je cítit z pečiva droždí,
dalamanky z droždí,
dalamánky caathlen,
makové dalamánky,
když je cítit droždí,
proč je cítit droždí,
výroba prefermentu,
proč chléb při pečení klesne,
dalamanek recept,
proč mi po upečení chleba klesne,
sypke drozdi je stejne velke jako kostka?,
pecivo s prefermentom,
proc v pekarne klesne chleba,
aby po upečení nebylo cítit droždí,
mouka vhodná na dalamánky,
kvásku a prefermentu,
proč je z chleba cítit droždí,
droždí je citit
Suroviny:
mléko,
sádlo,
olej,
kmín celý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí,
žloutek,
sůl hrubá,
kmín celý,
voda,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (11)
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se!
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.