Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Moje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
aby nebylo cítit droždí,
pečivo s prefermentem,
pečení- proč je cítit z pečiva droždí,
dalamanky z droždí,
dalamánky caathlen,
makové dalamánky,
když je cítit droždí,
proč je cítit droždí,
výroba prefermentu,
proč chléb při pečení klesne,
dalamanek recept,
proč mi po upečení chleba klesne,
sypke drozdi je stejne velke jako kostka?,
pecivo s prefermentom,
proc v pekarne klesne chleba,
aby po upečení nebylo cítit droždí,
mouka vhodná na dalamánky,
kvásku a prefermentu,
proč je z chleba cítit droždí,
droždí je citit
Suroviny:
mléko,
sádlo,
olej,
kmín celý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí,
žloutek,
sůl hrubá,
kmín celý,
voda,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (10)
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se!
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.