Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,55 g |
| Tuky | 52,52 g |
| Vláknina | 31,61 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 4,92 g |
| Sůl | 12,25 g |
| Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Moje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 34 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 54 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
aby nebylo cítit droždí,
pečivo s prefermentem,
pečení- proč je cítit z pečiva droždí,
dalamanky z droždí,
dalamánky caathlen,
makové dalamánky,
když je cítit droždí,
proč je cítit droždí,
výroba prefermentu,
proč chléb při pečení klesne,
dalamanek recept,
proč mi po upečení chleba klesne,
sypke drozdi je stejne velke jako kostka?,
pecivo s prefermentom,
proc v pekarne klesne chleba,
aby po upečení nebylo cítit droždí,
mouka vhodná na dalamánky,
kvásku a prefermentu,
proč je z chleba cítit droždí,
droždí je citit
Suroviny:
mléko,
sádlo,
olej,
kmín celý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí,
žloutek,
sůl hrubá,
kmín celý,
voda,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (11)
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se!
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.