Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný dort s medem a skořicí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 952 kJ /
5 247 kcal
Bílkoviny89,61 g
Tuky187,64 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 10,21 g
Sůl0,63 g
Sacharidy791,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, med a vymícháme hladký krém. Do něj pomalu zaděláváme mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec lehce vmícháme jablečné pyré. Krok 2: Troubu předehřejte na 175°C. Krok 3: Otevírací velkou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přendáme do ní těsto, uhladíme a pečeme 50 až 60 minut. Krok 4: Hotový dort (poznáme píchnutím špejle) necháme úplně vychladnout. Poté 2x rozřízneme a jedno patro potřeme marmeládou a druhé krémem, do kterého zamáčkneme kompotované broskve. Zbylý krém naneseme na broskve a přiklopíme vrškem korpusu. Krok 5: Zdobíme podle vlastní fantazie, já použila kombinaci tmavé a bílé čokolády.

Zveřejněno 25. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ArP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ArP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes::yes::-p:-)):-KTen jé úžasný už od pohledu,jestli taky tak skvěla chutná jako vypadá....hned bych si kousla:-p

Ten dort může bejt dobrý,ale je zbytečně přeplácaný.S tou čokoládou je pěknější,tak bych ho nechala,ale každému se líbí něco jiného..;-)

Irrena: na místa párátek jsem pak zapíchala svíčky, ale potřebovala jsem si udělat dírky, než čoko úplně ztvrdla :-))

Krásný dortík:yes::yes::yes::yes:Můžu se zeptat proč v něm máš napíchaná párátka:-?:-?:-8Nebo to jsou svíčky???

Moc hezký dort:yes:+

Květuško, je krásný:yes: Já už bych ho ale asi nechala nazdobený jenom tak, jak je na druhém obrázku, tak se mi líbí nejvíc:-K

Je moc krásný a určitě dobrý :yes::yes::-K

Květo, krásný a veselý dortík:-):yes:

Květuš, máš ho moc pěknej a tudíž 4.bod:yes:

Tématické fráze:
jablečný dort se skořicí, pečený jablečný dort, jablečný dort pečený, dort se strouhanými jablky, jablečný dort, dort se skorici, dort s jablky a skořicí, jablečné pyré se skořicí, jablečné dorty pečené, jablečné pečený dort, jblečný dort seskořicí, jblečné řezy s medem, jablecny kolac se skorici a medem, dort z medu, jablečný dort pečený z krémem, svíčky se skořicí, dort s medem místo cukru, jablková přesnídávka se skořicí a medem, jablečný dort se skořicí recept, proč med se skořicí

Suroviny:
mouka hladká, soda jedlá, sůl, máslo, cukr krystal, med, vejce, přesnídávka jablečná, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu